Begrenset offentlig lysvandring for utvalgte

I FJOR: Fra fjorårets lysvandring langs elva i Brumunddal.

I FJOR: Fra fjorårets lysvandring langs elva i Brumunddal. Foto:

Av
DEL

Leserbrev«Alle billettene til lysvandringen er nå delt ut, og «billettsalget» er avsluttet.»
Denne meldingen våknet jeg opp til i dag, søndag 15. september.

Fjorårets lysvandring langs Brumunda var en fantastisk opplevelse. Like fantastisk var det at dette arrangementet var gratis med kommunen som arrangør. Virkelig en flott opplevelse, og noe jeg gledet meg til nå i år. Men den gang ei...

I år har det blitt lagt ut billetter (gratis) for å, sitat: « ... sørge for en bedre flyt langs vandringen». Og dette er forståelig. Det var i fjor horder av folk som skulle inn på samme tidspunkt, og vandringstrafikken kunne til tider oppleves litt kaotisk. Derfor var det prisverdig at gjennomstrømningen kunne bli organisert. Men det framkommer ingen steder at antallet billetter er begrenset!

Bortsett fra i går kveld 14. september klokka 20:52 så framkommer det på Facebook at det er kun få billetter igjen. Hvem sitter å følger med på Facebook hele tiden? Dette arrangementet er en fantastisk kulturopplevelse for kommunens innbyggere og eventuelle tilreisende, og var ett av de arrangementene jeg virkelig hadde sett fram til. Når det legges ut billetter til et offentlig gratis arrangement, så er det noen forventninger om at det er ubegrenset antall og kun for arrangørens mulighet til å ha en oversikt. Men med begrenset antall billetter så må det opplyses om dette fra starten av billettutdelingen, slik at alle har lik mulighet.

For her virker det som om det kan være en forfordeling ved å utelate å opplyse om en vesentlig faktor: At det er begrenset med antall billetter. Jeg oppfordrer Ringsaker kommune til å gjenopprette tilbudet til den resterende delen av befolkningen som på dette tidspunkt føler seg utelatt av de begrensninger som er satt. Offentlige gratis kulturelle arrangementer må være organisert for at alle kan delta, og ikke bli styrt under en profitørmodell i gratisversjon.


«Alle skal med» er det visst et kjent slagord som heter ... Alt annet virker søkt.
Jeg føler meg lurt, og er dypt skuffet, som også mange andre er.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags