Bravissimo! til kulturavdelingen i Ringsaker kommune

Vakkert lys under årets elvevandring

Vakkert lys under årets elvevandring Foto:

Av
DEL

LeserbrevI år som i fjor, ga dere oss igjen en magisk halvannen time oppetter elva på en ellers så regntung og mørk septemberkveld.

Vi er så heldige som bor i en kommune som er villige til å bruke tid og ressurser på så mange fine kulturarrangementer for kommunens innbyggere.

Det var en rød tråd igjennom hele vandringen (slik jeg tolket det), og det var Livet, tid og valgene vi gjør, hvordan vi velger å leve våre liv.

Imellom de mange flotte innslagene med både skuespill, musikk, sang, dans og dikt, gikk vi i flokk, langsmed lyssettinger, fakler og noen steder var det ganske mørkt. Elven sildret ved vår side hele vegen. Det ga rom for ettertenksomhet.

Umiddelbare tanker var naturligvis at det var flott, vakkert og magisk.

Men også trist. Og alvor.

Noen tema omhandlet livets løp fra vugge til grav, diktet 24–7 ga oss en viktig beskjed om å kanskje roe tempoet litt ned.

Men det var også mange viktige budskap knyttet til samhold, mobbing, valg og konsekvenser det får i våre og andres liv.

Mens vi gikk der langs elven, hørte jeg noen som gikk sammen sa lavt til hverandre: «Det er så mange her. Det er så fint at så mange forskjellige kan samles, synes jeg».

Med dette arrangementet og budskapet treffer dere selveste nerven i flere av våre viktigste kjernesaker: Blant annet barn og unge, eldre, forebygging av ensomhet, psykisk helse, det settes fokus på viktige elementer ved utenforskap, forebygging av mobbing og inkludering.

I tillegg har dette arrangementet i seg selv, som er helt gratis, et viktig inkluderende element, da det var tilgjengelig for alle.
Det har også bidratt til at mange har kommet seg ut av sofaen og fått en utrolig flott opplevelse med mange sanselige inntrykk og budskap som vi kan bære med oss inn i helgen og en stund framover.

Det var rett og slett en flott høst-gave til oss innbyggere ifra dere på kultur.
-Tusen takk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags