Et spørsmål om Lunkelia før valget til høsten

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg vil gjerne ha svar fra partiene som stiller til valg i Ringsaker til høsten:

• Hvordan vil dere stille dere til utbyggingen av Lunkelia på Sjusjøen i neste valgperiode?

Som relativt nyinnflytta brumunddøl har jeg ikke fått med meg alle detaljer i det som har skjedd i denne saken. Men hvis det er korrekt det som bl a Bengt Lie Hansen skrev i RB 23.april, så er det grunn til å se på saksgangen på nytt. Medfører det riktighet at det satt kommunepolitikere med aksjeposter i Pihl og stemte for utbygging av Lunkelia? Hvor var habiliteten i så fall?

Den uhellige vekst-alliansen som er etablert mellom Pihl og den politiske ledelse i Ringsaker kommune bekymrer. Jeg husker Pihlske Sameie som en fin, tradisjonell almenning i gamle dager. Da var Sjusjøen et eksempel på god sosialdemokratisk hytteutbygging. Bygslingsavgiften til Pihlske var svært lav. Vanlige folk i lavtlønnsyrker hadde råd til å få seg ei hytte.

I dag er Pihl et aksjeselskap med primærmål å få størst mulig utbytte til aksjeeierne. Og den kapitalistiske vekstfilosofien er de gode på! Så gode at de er i ferd med å ødelegge Sjusjøen miljø- og naturmessig i sin utbyggingskåthet. Som feriested for alle oss som har hytte eller bruker Sjusjøen som turområde, synker kvaliteten. Omdømmet til Pihl og Sjusjøen reduseres. Mens prisene på hyttene – og utbyttet til aksjonærene - øker.

I Norge har vi hatt en god tradisjon for at politikerne tar ansvar og setter grenser for en kapitalistisk vekstfilosofi som er i ferd med å løpe løpsk. Hvor er kommunepolitikerne i Ringsaker når det gjelder Sjusjøen? Det virker som de i inneværende periode ikke har greid å tenke langsiktig bærekraft. Så vi får sette vår lit til de som blir valgt inn i kommunestyret fra høsten. Men for å vite hvem som fortjener vår stemme i september, er det greit å vite hvor dere står når det gjelder Sjusjøen.

Noen av politikerne trenger kanskje også å ta med seg den gamle fjellvettregel: Det er ingen skam å snu!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags