Fastlegeordningen Nes

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nes og Helgøya er en perle i Mjøsa, midt i et av Norges frodigste «spiskammers». Det er et flott bo område for alle generasjoner der vi også ligger i nærheten av fem mjøsbyer. Med fiber, firefelt veg og dobbeltspor tog som jobber seg oppover fylket vårt ligger alt til rette at dette fortsatt skal bli et flott bo område. Nes er også «oppdaget» av mange andre og det «popper» opp forskjellige turist tilbud som gagner både fastboende og tilreisende.

Vi som bor her, arbeider her eller er besøkende til Nes har hatt en trygghet og visshet om at vi har et fungerende legesenter, et senter som er en viktig brikke i et fungerende samfunn. Nes legesenter er bygd opp med bla jordmor og helsesøster, et flott tilbud til usikre foreldre der de kan spørre om alt de ønsker. Skulle vi ha noen skavanker er fysioterapien i etasjen under, der det bla annet også drives forebyggende helsearbeid med bla yogakurs.

Skal vi til legen er tryggheten om å ta en telefon, fortelle hva det gjelder og vi får en god service og oppfølging. Har barnet ditt høy feber får du en rask time.

Legesenteret på Nes er bygget opp sten for sten, år for år og det har gitt oss et tilbud med god ekspertise med flotte og kompetente folk. Vi kjenner dere og dere kjenner oss, vi er trygge på at vi alltid er i veldig gode hender.

Dette senteret med de dyktige folkene er nå i ferd med rakne helt. Vi som bor her blir utrygge, hva skjer nå?
Strikken er tøyd lenge, legene på Tingnes har gjort en fantastisk innsats for vår trygghet i alle år, men de er også mennesker og må si stopp. Jeg er nå bekymret for hvordan det blir på Nes, vi har bla Nes Bo og Aktivitet senter, Sund, flere som bor alene, utsatte arbeidsplasser, turisme, aktiviteter rettet mot barn. Hva vil skje?

Ringsaker kommune har fokus på å få flere innbyggere til kommunen og Nes området bør være et attraktivt bomiljø, men uten fastlege?

Ringsaker kommune har prøvd tradisjonelle samt nytenkende måter å rekruttere nye innbyggere til kommunen vår. Jeg håper og ønsker at man kan sette seg til bordet og være løsningsorienterte, kanskje kan man finne en unik idé og løsning som ingen har tenkt før, som andre kan lære av, kanskje vi da kan si «Look to Ringsaker kommune, look to Nes».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags