Frivillighet

Av
DEL

LeserbrevFrivillige organisasjoner er veldig viktig for det norske samfunnet. De arbeider for å forebygge og fremme helse. Dette gjøres i samarbeid med de mange andre samarbeidspartnerne. Organisasjonene hjelper alle som trenger hjelp i kommuner uansett religion tilhørighet, rase, kjønn, kultur, bakgrunn og alder. De er en god møteplass og et hjelpende sosial nettverk. De er også en møteplass som formidler kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet noen som trenger hjelp og andre ønsker å hjelpe.
Arbeidet er frivillig innsats både fra private personer og organisasjoner og gir gratistjenester. De organiserer mange aktiviteter og gjøremål for de menneskene som trenger hjelp. Det er økende ensomhet i Norge. De ensomme trenger hjelp. Frivillige mennesker hjelper de med å få gått på møteplasser, trening, turgåing, kaffebesøk. Det finnes turvenn grupper i organisasjonene som ukentlig eller en gang i måneden har planer for turgåing eller trening. Noen trenger hjelp til å bli fulgt til tannlege, fastlege, sykehus, fysioterapeut, konserter og kino. Eldre folk med nedsatt allmenntilstand eller andre sykdomsårsaker, kan ikke handle i butikker. De får hjelp av frivillig innsats til innkjøp. Det finnes også reserve besteforeldre ordning. Hvor barn som har mistet besteforeldre får tilbud om det. Det er håndarbeidsgrupper som møtes til brodering, strikking og hekling. Damer som bor alene og føler seg ensomme, frivillige organisasjoner har ordnet med møtetreff for dem. De frivillige har også aktiviteter og sosialsamvær for de eldre på sykehjem, aldershjem, bofellesskaper, og eldresentre.
Frivilligheten har gratis advokatbistand til de som trenger juridisk og veilednings hjelp. Dette er en ordning med en advokatforening. I juletiden er det mange som føler seg ensomme. Frivilligheten organiserer julebord for de ensomme hvor det blir servert mat, de får julegaver og de får et godt sosialt samvær.
Frivillige organisasjoner har aktiviteter for flerkulturelle (nye landsmann). De har flerkulturell aktivitetskaffe. Kaffen er åpen for alle og det er gratis servering. Dette tilbudet skaper større nettverk. Det er forskjellige aktiviteter på aktivitetskafeen og de får også norske språk trening.
Frivillige organisasjoner utfører mye gratis innsats. Det gir mer norske kroner tilbake til det norske samfunnet enn de får støtte fra myndigheter.


Osman Kawkabishad
Medlem av Hedmark flerkulturelle råd

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags