Se på måleren, her må vi lade!

Her vi nødt til å vente her?

Her vi nødt til å vente her? Foto:

Av
DEL

LeserbrevKan vi stoppe på et sted som heter Brumunddal? Her ser dere den eneste hurtigladeren i byen, brukbar for de fleste elbilmerker. Med 1 hurtiglader på 50kw tar det etter behov ca. 1/2-3/4 time å lade. Kan vi stoppe her?

Når bare en bil kan lades om gangen her, kan det ta tid når du står som nummer 2 eller 3 i køa. Det lar seg fort utregne og lengre å utvente i kanskje 1 1/2-2 timer. Det kan bare hr. Mc Donald tjene på for laderen står i bakgården hans, 50 meter fra osete vifteutslipp.

Joda, på andre sida av E6, ved Mjøstårnet, er det 20 hurtigladere, men de kan bare brukes av Tesla-farkoster. Like ved finnes også omtrent like mange ladere som kan gi elkrefter til alle de andre elbilmerkene.

Det er bare det at disse laderne kun med 25kw ikke er hurtigladere. Har du ikke en Tesla, kan du regne med en lang lunsj hos hr. Frich, 2 kaffe med fløte og de 3 siste utgavene av RB før du har krefter til å dra videre til snøfjellet.

For å komme videre fra Dala, må du slik smøre deg med mye tålmodighet før du kan smøre med blå Swix. Slik blir Dala en flaskehals for brorparten av elbilistene -et sted man kun kraftløst nødla(n)der i.

Et nødvendig, ladet spørsmål blir hva kommunen har av planer for å hindre at vi av mange må bli oppfattet som et kraftløst sted -et uttrykk vi ikke vil ha om byen vår i strømmen av positivt nær elektriske ordlag vi helst smykker oss med.

Kan du, kommunen, gi oss en utgreiing om planene her når fler og fler av oss - også langs E6 nær et sted ved Brumunda- må kjøre inn i en mer utslippsfri framtid. Da bør ikke kommunen forbi kraftløst gjemt og glemt i bakgården til hr. Mac Donald, -som her på bildet,

Brede Mordal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags