Mulighet for prehospitalt senter

Prehospitale senter: Det bør fortsatt jobbes hardt med å få på plass luftambulanse og andre prehospitale tjenester, skriver Leif Østmo.

Prehospitale senter: Det bør fortsatt jobbes hardt med å få på plass luftambulanse og andre prehospitale tjenester, skriver Leif Østmo.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevRingsaker kommune har høy score når det gjeldet offensiv satsing. Kommunen omtales som en av de beste når det gjelder å ta de riktige og viktige grepene i rett tid. Og nå har kommunen igjen muligheten til å sikre sin posisjon og sitt omdømme som ivrig og viktig samfunnsbygger som ser muligheter der andre nøler og kun ser problemer.

Ring Mek skal avvikle sin produksjonsvirksomhet i Moelv og kommunen bør kjøpe bedriftens tomt med påstående produksjonslokaler for så å stille området og bygning vederlagsfritt til disposisjon for Sykehuset Innlandet. Her kan vi få et prehospitalt senter «midt imellom» i Innlandet. Hit kan luftambulansebasen lokaliseres! Den må på plass snarest uavhengig av hvilken side av brua hovedsykehuset skal bygges. Og basen kommer ikke i noe tilfelle til å bli lokalisert på sykehustomta, men i rimelig nærhet til sykehuset. Her kan vi få til det som 22.julikommisjonen så sterkt anbefalte: et senter der medisinsk nødtelefon er samlokalisert med nødsentralene for brann og politi. Her kan blålysetatene samarbeide, samhandle og ikke minst trene sammen.

I budsjettforliket i desember 2016 ble det vedtatt å bevilge 10 millioner kroner til prosjektering av basen i Innlandet. Pengene er ikke rørt ennå så det er på tide å starte prosjekteringsarbeidet. Ap har i lørdagsavisene bebudet at de vil kjøre hardt på for at luftambulansebasen skal realiseres snarest. Det er flott og jeg håper inderlig at dette kan bli et tverrpolitisk prosjekt der alle stortingpolitikerne fra Innlandet uansett partifarge kan stå på med innlevelse og stort engasjement. Da vil prosjektet lykkes!

Ringsaker kommune har en gylden mulighet til å sparke i gang ballen slik at vi rimelig snart kan få på plass en viktig og vesentlig forbedring innen ett av områdene som hører inn under prehospitale tjenester. Og ikke minst: Pasientsikkerheten vil øke formidabelt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags