Bevar Fagernes skole!

Av

Politikere i Ringsaker som klarer å se litt mer enn 4 år fram i tid søkes!

DEL

LeserbrevNok en gang er det forslag om å bruke en grendeskole som salderingspost for å dekke opp for tidligere synder. Når det nye mjøssjukehuset kommer til området ved Mjøsbrua, kommer Fagernes skolekrets til å bli et vekstområde. Veksten kommer ikke over natta, men et storsjukehus er en kjempestor arbeidsplass som åpenbart vil gi ringvirkninger også utenfor navlen til politikerne i kommunesenteret. Alle kan ikke og ønsker ikke å være naboer til jernbanestasjonene, selv om det er det noen later til å tro. Nytt boligområde med rimelige boliger nær skole, barnehage, nærbutikk, båthavn og turmuligheter vil lokke mange barnefamilier til kretsen. Alt dette bare 5–10 km fra Moelv sentrum.

Festlighetene rundt åpningen av Brumunddals nye utstillingsvindu har lagt seg og nå kommer bakrusen. Hodeløst forbruk av penger gir underskudd i budsjettene, og nå skal dette dekkes inn ved å ta det som er enklest; nemlig enda en barneskole. Hvis det er så mye å spare på å legge ned Fagernes, hvorfor ikke legge fram regnestykket? Jeg savner litt åpenhet om hva som ligger til grunn, ikke bare hule argumenter om et lite årskull. Jeg er redd det er mye synsing som ligger bak forslaget, og ikke en detaljert beregning som er det minste vi kunne forlange for å rasere et lokalsamfunn. Med en klimakrise i full utvikling, er det fokus på å kutte CO₂-utslipp overalt i samfunnet. Men hva gjør Ringsaker kommune? Jo, de vil sentralisere flest mulig funksjoner slik at utslippene ved å transportere barna våre rundt i kommunen blir høyest mulig!

Med bassengskandalen på Brøttum friskt i minne, håper jeg Arbeiderpartiet og deres støttespillere tar betenkningstid i denne saken, ellers kan det bli tynt med oppslutningen framover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags