Elektrisk fremtid og omgåelse av problemstilling

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI ulike medier leser vi daglig om produksjon av ren kraft med vindturbiner og solpaneler, bruk av elektriske biler og drift av ferger fra landkraft og batterier. At elektrisk drift av ulike fremkomstmidler er meget effektivt er det ingen tvil om. Men de fleste som forteller om den elektriske fremtiden omgår den grunnleggende problemstillingen om hva det koster å produsere elektrisiteten og å lagre den på moderne batterier.

Utgangspunktet er menneskenes umettelige behov for mer av alt, og vekst som målsetting. Batterier og vindturbiner er avhengige av mineraler som det er en begrenset mengde av, og utvinning av disse materialene raserer landskaper i stor målestokk. Vindkraft på land gjør vakker natur om til industrilandskap.

I stedet for å bygge ut vindkraft på land er det mye å hente ved å oppgradere bestående vannkraftverk. Trolig vil det komme andre produksjonsmåter for elektrisk kraft som ikke har de samme ulempene, om ikke så lenge, men uansett må vi nå straks redusere vårt forbruk. Bruk av moderne batterier må også begrenses. Det er det ikke mange politikere som tør å innrømme enn si høyt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags