Øyinger og nesninger, våkn opp!

Av
DEL

LeserbrevTingnes Legesenter trues av nedleggelse dersom kommunen ikke går inn med midler og tiltak, for å sikre nok leger og penger til videre drift av senteret. Legene har for mange pasienter pr. lege og det er problem med finansiering av legehjemler.

Dersom legetjenestene blir borte vil også de andre helsetjenestene som fysioterapi, jordmor og helsesøster forsvinne gradvis. Nes og Helgøya er i dag et godt og trygt sted å bo – med skoler, matbutikker og helse- og idrettstilbud. Vi får hjelp til vanlige helsetjenester og til akutte hendelser som arbeidsulykker, hjerteproblemer og trafikkulykker. Lokal hjelp kommer ofte først fram, de er nær og har lokal kunnskap og tilknytning. Vi har en trygghet for at vi blir passet på og slik vil vi ha det framover.

Kommunen har og bruker store pengesummer på tiltak for å gjøre Ringsaker attraktivt og bo i, men det meste blir gjort i Brumunddal og Moelv. Mer og mer samles der, og bygda blir stående uten nære tilbud. Det er ikke slik at vi alle vil bo og flytte til sentrene – vi ønsker oss en levende bygd der vi kan oppleve trygghet og samhold – der vi kan kjøpe dagligvarer, ha kino og kafé tilbud – der besteforeldre bor nær barnebarn og kan ha daglig kontakt. Forutsetningen for dette er at både barn og voksne føler trygghet. Legesenteret som det er i dag gir oss det og vi blir tatt vare på.

Vi betaler skatt – bruk skattepengene våre til å styrke legesenteret og de andre helsetilbudene vi har på Sund og Nes Bo og aktivitetssenter. Dette gir lokale arbeidsplasser og kortere veg til jobb, noe som øker trivselen og miljøet rundt oss.

Kommunen ønsker flere innbyggere, da må også de grunnleggende helsetjenestene være der. Vi som er så heldige å få bo på Helgøya og Nes må stå på for å få dette til. Vi er en viktig og attraktiv del av kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags