Er det pengesløseri i Ringsaker?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Frp’s Lars Svendstad har kvaler over pengebruken i Ringsaker. Han trekker fram et 2 dagers kurs det nyvalgte kommunestyret har lagt til det lokale Høsbjør hotell. Dette for å bli skolert, og bli bedre kjent på tvers av partigruppene, og med folk fra administrasjonen. Så vidt jeg vet var det frivillig om folk skulle overnatte. Samtidig har jeg også registrert at budsjettkonferansen i juni, som tradisjonelt har vært en 2 dagers konferanse, i år vil gå over en dag. Han uffer seg også over Ringsakergallaen, der jeg merker meg at de brukte mange lokale artister. Svendstad valgte å ikke delta.

I likhet med Svendstad har jeg sans for nøkternhet, men jeg klarer ikke å bli indignert over de to arrangementene du nevner. Uten at jeg kjenner til prislappen, unner jeg de folkevalgte disse oppleggene. Og jeg ser verdien av at politikerne blir bedre kjent.

Sjøl om jeg ikke betviler Svendstads prinsipper, synes det som Frp i nasjonalforsamlingen er mer «fargerike» i bruk av offentlige midler. Aftenposten hadde i 2028 og 2019 en artikkelserie om hva de enkelte partigruppene brukte til fest og sosiale sammenkomster av statlige midler de bevilget til sine grupper. Frp hadde det klart største forbruket til «fest og moro», kr 26.900 i 2017 pr. person, noe som var redusert til ca. kr 11.000 i 2018. Hva det lå på i 2019, vet jeg ikke, men det er tydelig at ekstravagansen er betydelig større i stortings-Frp enn hos de lokale koryfeer. Var det derfor en lokal Frp-representant i sin tid klaget over plasseringen av stortingsleiligheten han var tildelt; han ønsket en mer sentral og fasjonabel adresse, og sikkert høyere husleie?

Nå har Frp gått ut av den regjeringen med flest statsråder i norgeshistorien, med en del intetsigende departementer, og ikke minst kostbare «ekstrastatsråder» og tilhørende staber. Det er å håpe at det blir redusert til «normalt» og rimeligere nivå.

Det er alltids nok av offentlige midler som kunne brukes til mer fornuftige formål.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags