Arbeids- og aktivitetstilbud for mennesker med psykiske lidelser og/eller psykiske lidelser.

Av
DEL

LeserbrevI Ringsaker har vi et godt behandlingstilbud for mennesker med rusproblemer og/eller psykiske lidelser. Nærbehandlinga som drives i kommunal regi er et godt eksempel på det. Vi har også Solsia hvor det er mulig å komme innom å få en kopp kaffe og litt mat. Her har det også vært mulig å få enkle råd og veiledning inn mot andre offentlige tjenester.

Mange av disse menneskene har en psykiske helse med gode og dårlige dager. En dag er de friske og kan gå på jobb mens de dagen etter kan være så syke at de ikke klarer å gå ut av døra. Sykdommen har gjort dem uføre, men det betyr ikke at de ikke har behov for en meningsfull hverdag.

Mange kan ha lange rusfrie perioder før de igjen begynner å ruse seg. De kan ha vært innlagt til behandling i rusinstitusjon og klarer å holde seg rusfrie i en periode etter utskriving. Men med tomme dager uten et arbeid å gå til er det fort gjort å falle tilbake til rusen.

Dette er personer som ikke passer inn i et ordinært arbeidsliv eller på varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). De mangler en arbeidsplass som tar imot dem den dagen de er friske og ikke er avhengige av dem den dagen de ikke klarer å komme på jobb.

Et slikt arbeidstilbud vil gi disse menneskene en bedre helse og et bedre selvbilde ved å være til nytte. Ringsaker SV går til valg på å sikre gode aktivitets- og arbeidstilbud for denne gruppen innbyggere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags