Eiendomsskatt i Ringsaker!

Av
DEL

LeserbrevSer i en oversikt i Dagbladet 5. august over de 50 største hyttekommuner i Norge hvor tabellen viser eiendomsskatt for boliger på 120 m². Der legger Ringsaker kommune seg helt der oppe av de kommunene med høyest eiendomsskatt. Hvorfor er Ringsaker av de kommunene med høyest eiendomsskatt? Dette er uheldig for både bosetting, hytteeiere og næringsvirksomhet at vi troner opp som en av de dyreste kommunene i landet når det gjelder eiendomsskatt.
Ringsaker FrP la fram i sitt alternative budsjettforslag om å gradvis redusere og fjerne eiendomsskatten i løpet av de neste fire årene. Det var vi alene om å ønske uten at det gikk utover tjenestetilbudet og eldreomsorgen. I Ringsaker så ser det ut til at det fortsatt er ønske om å beholde eiendomsskatt fra flere av de øvrige partier, for det skal visst være redningen for eldreomsorg og tjenestetilbudene ellers hevdes det. Ringsaker FrP ser ikke på Ringsaker kommune som en veldrevet kommune hvis eiendomsskatten er redningen for det. 130 millioner i året som man kan ta inn i året på eiendomsskatt er selvfølgelig mye penger og lettjente kroner. Ville det da si at hvis ikke kommunen hadde hatt de 130 millionene som dette bringer inn, så hadde det fra spesielt de regjerende som har uttalt dette i kommunen vært dårligere helsetilbud og skoletilbud, men de ville like fullt ut fortsatt brukt penger på blant annet Mjøsparken? Er det en velfungerende kommunepolitikk?
For Ringsaker FrP er dette helt utrolig og meningsløs prioritering av pengebruken i vår kommune. Vi er ikke imot dette med Mjøsparken, men prioriteringen er i feil rekkefølge. Det ville vi ventet med til de andre viktige oppgavene som vedlikehold av skoler, sykehjem og veier blant annet var mer på stell.
Hvis det står om vedlikehold på boligen din eller legge belegningsstein på gårdsplassen din så velger de aller aller fleste av oss å prioritere boligen med vedlikehold først, men det omvendte har etter min mening skjedd i Ringsaker! Vi kan ikke fortsette å bruke pengene på denne måten, så derfor er dette et av momentene du skal tenke over i det valget du snart skal gjøre ved kommunevalget som er snart forestående. Godt Valg!
Stem FrP!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags