Fagforbundet i Ringsaker og høstens lokalvalg

Av
DEL

LeserbrevFagforbundet i Ringsaker går til frontalangrep på Senterpartiet i kommunen! Ledelsen i den lokale fagforeningen gjør dette for å støtte et annet politisk parti, nemlig Arbeiderpartiet. Jeg har også forstått det slik at to personer i ledelsen av Fagforbundet lokalt også er arbeiderpartipolitikere i Ringsaker.

Jeg selv er siden noen måneder tilbake medlem i denne lokale Fagforbundsavdeling.

På grunn av eierskifte i den bedriften som jeg er ansatt i hadde jeg begynt å føle usikkerhet i forhold til min arbeidssituasjon. Velbegrunnet eller ei var det da naturlig å søke støtte/ økt trygghet i et større interessefellesskap.

Jeg selv er ikke politisk aktiv i noe parti for tilfellet. Jeg har vært det tidligere i min hjemkommune i Sverige hvor jeg kommer ifra (Socialdemokraterna).

Jeg tror/forestiller meg at mitt nåværende politiske ståsted ikke ligger så langt unna verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet. Hvor min stemme i høstens lokalvalg havner er enda ikke bestemt.

Jeg må få lov til å si – høyt og tydelig- at det bærer meg imot at ledelsen i min fagforening misbruker den samme og meg personlig i sin propaganda for et politisk parti og mot et annet. Det er ikke dette som er oppgaven til min fagforening. Jeg er overbevist om at det er mange andre medlemmer som er av samme oppfatning. I tillegg vil jeg påstå at Fagforbundet ville styrke rekrutteringen av nye medlemmer hvis man opphørte med denne misbruken av medlemsmassen.

At to arbeiderpartipolitikere kan sitte i ledelsen og drive igjennom en slik forkastelig praksis, gjør saken enda verre. Jeg er tilstrekkelig gammel for å huske hvordan medlemmer i AKP-ml prøvde å infiltrere fagforeninger over det ganske land. Hensikten var å bane veg for den væpnede revolusjon. Jeg sier ikke at det er noe tilnærmet dette som skjer her, men prinsipielt er det likheter.

Jeg vil oppfordre alle stemmeberettigede til høstens valg å se bort fra Fagforbundet i Ringsakers angrep på Senterpartiet og å samtidig foreta en selvstendig og uavhengig vurdering av de politiske partienes program og hva man tror vil tjene sitt lokalsamfunn på best mulig måte.

Åsmarka den 11. juni 2019

Bengt Strindler

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags