Flyktninger i Ringsaker

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er vanskelig å fatte at man i kommunestyret i Ringsaker har et stort flertall som sitter å godtar å gå inn for å ta imot inntil 28 flyktninger pluss familiegjenforeninger i 2020. Det kan selvsagt bli langt flere enn de 28. Hvordan kan man gå inn for å vedta dette når man ikke har grunnlag for å si hva det koster? Ringsaker FrP har etterspurt hva det koster, men kommunen har ikke noe svar på dette for de sier at flyktninger er inkludert på lik måte i et felles regnskap som øvrige innbyggere.

Det blir sagt at de kan være en ressurs, men hvem vet det når det ikke føres noen oversikt/regnskap på det? Dette er som å stikke fingeren ut i været! Når man på landsbasis betrakter en flyktning som er i arbeid en time i uken som en suksess da er det lite troverdig og pålitelig når det ikke er mer som kreves. Naiviteten er meget stor. Ringsaker FrP mener at det er totalt meningsløst å gå inn for dette antallet.

Ringsaker FrP foreslo derfor i kommunestyret 18. desember 2019 å kun ta imot inn til 20 flyktninger totalt. Dette fikk kun tre stemmer. Hva er det de andre vet som ikke FrP har fått vite når de kan gå inn for dette? Husk at vi er kun anmodet om å ta imot flyktninger fra UDI. Det betyr at vi hadde ikke behøvd å ta imot en eneste en. Selv med den såkalte trange økonomien så tar vi imot flere som meget sannsynlig vil påføre kommunen store utgifter. Kommunen visste at pengene som fulgte med flyktningene fra staten var med kun over fem år, og etter det så må kommunen ta kostnadene. Da har de som har vært med å vedtatt dette antallet som skal være i kommunen seg selv å takke som en av årsakene til den situasjonen kommunen er kommet i, og ikke skylde på regjeringen og myndighetene. Hvem skal fø dem når de ikke greier å brødfø seg selv før de får barn/familie og oftest langt flere barn enn det nordmenn flest får? Det er også forbundet med økte kostnader og behov for tolker, flere skoleplasser – barnehageplasser – sykehusplasser – sykehjemsplasser – og boliger for å nevne noe av det viktigste som er nødvendig. Hvilke utfordringer har vi forbundet med dette?

Når man ser den sosialhjelpsbomben som Ringsaker Blad hadde som artikkel om nå her forleden, så er dette helt utrolig. En familie må tjene mer enn 700 000 kroner for at det skal lønne seg å kutte ut sosialhjelp. Hvor mange av de er det som da kutter ut sosialhjelpen? Utbetalingen av sosialstønad har økt til 7 milliarder kroner, en økning på 35 % fra 2013, så det er merkelig om ikke mye av det samme mønsteret gjelder for Ringsaker kommune også.

Det er en Senterpartiordfører som sier at i hans kommune så har sosialstønadene fra 2012 til 2018 steget fra 8 til 24 millioner og at dette har en sterk sammenheng med innvandring og flyktninger som han regner med står for 60 % av økningen. Nå må vi begynne å se sannheten i øynene og kalle spade for en spade.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags