For en berikelse til bybildet det hadde vært med mer farger og gatekunst

Av
DEL

LeserbrevEtter å ha bodd og jobbet i og nærheten av London, Dublin og Rotterdam må jeg si at gatekunst øker livsgleden til folk i bymiljøet. Det utfordrer våre hjerner og stimulerer våre sanser. Det setter farge på tilværelsen, som fort kan bli litt grå i hverdagen.

Ja, gatekunst kan provosere, men den kan også inspirere.

Hvor blir det av fargene i by og bygdene våre? Jo, vi har estetiske retningslinjer/byggeskikksveileder fra 2007 i Ringsaker kommune, og i noen tilfeller er dette bra.

I Stavanger har de en fargegate som har blitt en av byens trekkplaster for innbyggerne og byens gjester. På Bermuda bodde og jobbet jeg som 21-åring og der har alle hus forskjellige farger, ingen neon og skrikende farger, bare pastellfarger. Det er et vakkert syn for øye og sinnet.

Min første bil som 25-åring var en sjufarget bil med håndavtrykk, inspirert fra Bermuda. Den hadde jeg kostmalt sjøl. Den fikk mye oppmerksomhet i begynnelsen av 2000-tallet. Taket var malt hvitt, med flagg fra venner fra mange forskjellige land, bak bilen sto det «kjør for fred».

Bilen ble kjøpt av en traust gudbrandsdøl, som hadde nylakkert bilen før salg. Han møtte meg noen måneder senere og så den nymalte bilen. Ja, da sa han en ting om saken: «kondolerer med bilen».

Min første bil satte bokstavelig talt farge på tilværelsen, dette til stor glede for store og veldig mange små. Ja. takk til en fargetilværelsen, sier jeg. Håper vi får mer av farger og gatekunst i kommunen vår, og applauderer at vi har en lokal kunstner som ser muligheter for dette.

Kanskje det også er på tide med en revidering av retningslinjer/byggeskikksveileder som er 12 år gammel i en kommune som er i voldsom utvikling. Selv om vi Ringsaker MDG ønsker fortetting av byene, savner vi mer helhetlig utvikling og tenkning av kommunen vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags