Gå til valg på rør!

CLose up of sewage drain.

CLose up of sewage drain. Foto:

Av
DEL

Leserbrev31. mars gikk fristen ut for partiene til å levere inn lister for valget 2019. Folk flest rundt omkring i landet har sagt ja til å gjøre en innsats for lokaldemokratiet. Gratulerer alle sammen og takk for at dere stiller opp!

Foran oss står en valgkamp der alle politiske partier kjemper om både oppmerksomhet og velgere. Debatten vil nok som vanlig preges av de nære sakene; helse, skole, eldreomsorg. Det er bra. Men kommunevalget bør handle om mye mer. Som ingeniører slår vi i NITO et slag for det vi liker å kalle de hemmelige tjenestene. Vannet som kommer ut av springen. Kloakken som sildrer gjennom rørene under gatene. Planene og tegningene som sikrer trygg utbygging.

Disse tjenestene får oppmerksomhet først når noe går galt. Når vannet er forurensa. Når kloakken lekker. Når planer ikke er godt nok utredet slik at bygg settes opp på utrygg grunn.

I kampen om oppmerksomheten, kanskje du som står på en av disse listene skal gå mot strømmen og i stedet for å bli «helsepolitiker», blir en «vann- og avløpspolitiker»? Det er nok av saker å ta tak i. Det er i de fleste kommuner store etterslep i investering og vedlikehold av vann- og avløpsnettet. Overvannsproblematikk er en annen. Klimaendringene gjør at klimatilpasningen må skjerpes, og dette krever grundige planprosesser. Mange steder er det vekst i kommunene som medfører stor og rask utbygging av både boligområder og offentlig infrastruktur. Da må man sikre at vann- og avløpsnettet er skrudd sammen for dette, og vurdere hvilken belastning det må tåle framover. Dette er bare noen av utfordringene tekniske tjenester er involvert i.

Topper vi dette med at mange kommuner sliter med å få tak i kvalifiserte ingeniører, skjønner du at du har en mulighet. Til å ta en plass i det politiske landskapet som er ledig. NITO er partipolitisk uavhengig. Våre tillitsvalgte sitter på en unik kompetanse og NITO gir deg gjerne råd på veien. Vi trenger politikere som går til valg på rør!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags