Je unners ...

Marte Røhnebæk

Marte Røhnebæk Foto:

Av
DEL

LeserbrevSom fersk senterpartist, og debutant på ei liste til kommunevalg, har jeg fulgt årets valgkamp med «nye briller».
Og jeg har observert en del je unners på!

Før sommeren leste jeg da vitterlig i avisa at Fagforbundet advarer sine medlemmer å stemme Senterpartiet, siden de påstår det betyr det samme som en stemme til høyresiden i Ringsaker politikken. Og videre, at det vil sette kommunale arbeidsplasser på spill, at det vil bety et ja til privatisering av offentlige tjenester, og nei til gode fellesskapsløsninger.

Men nå har jo Høyre fridd til Arbeiderpartiet midt under sjølveste Innlandsmarkedet, og nærmest fått ja.

Så; blir Fagforbundet nå da bekymra for at en stemme til Ap er en stemme til Høyrepolitikk?

Je bære unners…

Satt i sofaen og så på partilederutspørring her om kvelden, da Støre var gjest. Han gjorde som vanlig en bra figur, men han sa jo at Høyre var deres argeste motstander. Og nå har jeg -sjøl om jeg er fersking- skjønt at lokalpolitikk er noe annet enn rikspolitikk, og at det gir ulike forutsetninger for vennskap og forhold. Lokalt legges noen ganger de overordna ideologiene til side, og så samarbeider man mer om lokalt viktige enkeltsaker. Det er sikkert mer praktisk.

Litt uvant er det, og her har også Sp fått passet sitt påskrevet (sjøl om vi dessverre ikke har passkontor i kommunen lenger). SV mener vi er så ivrige etter å få sitte i ordførerstolen, at vi flørter og go`blonker til hvem det måtte være, og gjerne til andre enn våre rikspolitiske venner. Vårt svar til det er at vi er godt oppdratt og tar skikken dit vi kommer. Uansett, her kan ingen påstå at vi har vingla, vi har hele tida sagt at vi ikke vil love oss bort til noen, men vente til etter valget for å se hvem det blir aktuelt å samarbeide med.
Det som jeg synes er kult da, og som jeg har forstått etter hvert, er at Sp har så god medvind for tida at vi kanskje ikke trenger å ha et arrangert ekteskap for å få Sp-politikk ut til folket.

Sikkert litt uvant for både Høyre og Arbeiderpartiet at Senterpartiet har blitt såpass sjølstendige og egenrådige.
Nå må jeg riktignok passe meg for ikke å bli for nonchalant og høg på pæra, fallhøyden er stor i dette «gamet». Er ikke spesielt glad i kamel og hatt på menyen, sjøl om det skulle være kortreist.

Noe anna je unners på er hvorfor andre partier i innlegga sine må skrive om hva vi i Sp mener. Tenker egentlig at det må være lurest å bruke spalteplassen til å få fram sitt eget budskap, uten å blande inn både sannheter og usannheter om Senterpartipolitikk. Visste ikke at vi var imot vekst og utvikling, og at vi setter by og bygd opp mot hverandre. Håper folk skjønner at det er Høyre sine ord.
Noe je itte unners på er om jeg personlig har go`blonke riktig og sagt ja til rett frieri. Jeg er så ydmyk og stolt over å være en del av Ringsaker Senterparti, og har klokketro på vår visjon og vårt arbeid for kommunen og landet vårt.

Noen påstår vi er et nei-parti, og det unners je på hvor de tar fra, for vi sier jo et et rungende JA til det jeg mener er viktigst;

JA til gode tilbud nær deg uansett hvor i landet du bor.
JA til et levende landbruk som gir oss det daglige brød, matsikkerhet, artsmangfold og vakkert kulturlandskap.
JA til langsiktighet og bærekraft som basis for vekst og utvikling!

Sjøl om du unners slik som meg, så bruk i hvert fall stemmeretten din!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags