Kommunens målsetting er Norges beste sykehjem i Moelv!

Svært gledelig at Ringsaker kommune endelig tar tak i ballen og sørger for et løft innen helse og omsorg!

Svært gledelig at Ringsaker kommune endelig tar tak i ballen og sørger for et løft innen helse og omsorg! Foto:

Av

Endringer innen omsorgstjenesten i Ringsaker kommune er noe Pensjonistpartiet Ringsaker har etterspurt lenge.

DEL

LeserbrevEtter avisreportasjen om avviksmeldinger i kommunen i høst etterspurte vi i Pensjonistpartiet nytenking av vår kreative administrasjon innen også helse og omsorg.

Vår administrasjon har lyktes i å sette Ringsaker på kartet i så mange sammenhenger, men innen helse og omsorg har det dessverre sett ut til at de har kavet litt i mørket!

Det var derfor særdeles gledelig når utvalget for eldre og funksjonshemmede fikk orientering av helsesjefen og kommunalsjefen i Ringsaker kommune på torsdag:

Forprosjektet for sykehjemmet i Moelv er snart ferdig, og tomtens endelige plassering skal opp i kommunestyret førstkommende onsdag, og mye tyder på at det vil få den sentrale plasseringen ved Folkets Hus, da dette også ble vedtatt i formannskapet på onsdag.

Dette er helt ny tenkning fra kommunen, da sykehjem tidligere har blitt plassert landlig, i rolige og fredelige omgivelser, et stykke utenfor allfarveg.

Den sentrale plasseringen er i seg selv unik, med tanke på besøkende, enkel atkomst fra både tog og buss, samt kort avstand til byens sentrum og servicefunksjoner. Dette er spesielt viktig for beboerne som er funksjonsfriske nok til å bevege seg ute!

Men ikke nok med, ifølge helsesjefen har kommunen en målsetting om at dette skal bli Norges BESTE sykehjem!

De skal legge seg på et toppnivå når det gjelder teknologi og løsninger, de skal sørge for et interiør og en utforming som gjenspeiler et hjem og ikke en institusjon!

De skal bruke spesialister på interiør, møbler og fargevalg. I tillegg til en utstrakt bruk av tre for å skape en lun og koselig atmosfære.

Prosjektet skal legges ut på anbud snarlig som totalentreprise. Kommunen skal foreta en utstrakt brukermedvirkning innen prosjekteringen påbegynner og det skal arbeides tverrfaglig innen kommunens administrasjon som kvalitetssikring og for å besørge et vellykket prosjekt.

Under informasjonsmøtet framkom det flere ønsker fra rådene som vil tas med i planleggingen, blant annet kantine, egen avdeling med kjøkken for besøkende/frivillige, trimrom, alkoholservering mm. Dette vil kommunen arbeide nærmere med når det er tid for det.

Dette er helt fantastiske nyheter!

Undertegnede utfordret under møtet helsesjefen om at de skal strekke målsettingen om at sykehjemmet skal bli fint, til at den subjektive opplevelsen skal bli «her vil jeg bo!» for besøkende og potensielle innflyttere.

Kommunalsjefen besvarte dette raskt med:

«Sjølsagt skal vi det! Det er jo VI som skal bo der!»

Endelig skjer det noe innen helse og omsorg, og jeg har stor tro på at dette bare er starten på en positiv endring innen denne sektoren!

Kommunen har lyktes med mange andre prosjekter, og det er ingen grunn til at ikke dette skal bli som planlagt.

Vi kan nok derfor bare glede oss til at Norges beste sykehjem står ferdig i 2023!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags