Kremasjon i Ringsaker kommune!

Av
DEL

LeserbrevRingsaker KrF er enig i at kremasjonsavgiften på 5000kr burde vært avviklet og at pårørende skal slippe å få den i en eller tøff periode i livet. Hvis denne avgiften blir borte vil det også være med på å stimulere til at flere velger kremasjon. Det er en villet politikk da kremasjon er mindre arealkrevende enn kiste-begravelse.
Når Ringsaker pensjonistparti uttaler i Ringsaker Blad at det er en skam at kommunen ikke dekker denne avgiften, er nok dette en skam alle vi politiske partier i Ringsaker må dele på. Dette er en sak som ikke har vært debattert tidligere, men som ble løftet opp i mars ved at alle politiske partier fikk en mail fra gravferdsbyråene. Dette førte også til en interpellasjon i kommunestyret av MDGs representant Thomas Eriksen.
Så langt jeg vet er det ikke tatt høyde for denne utgiften i det foreløpige budsjettet for 2020, men det vil bli opp til de politiske partiene å være med på å løse dette. Uansett bør dette være en sak som vi sammen løfter fram og forsøker å finne en løsning på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags