Lille Norge

Av
DEL

LeserbrevRingsaker MDG har tre viktige og grunnleggende prinsipper:


• Solidaritet med andre mennesker
• Solidaritet med framtidige generasjoner
• Solidaritet med dyr og natur


Selv om vi står foran et lokalvalg, så slutter ikke disse prinsippene å virke utenfor kommunegrensen. Tvert imot- vi må se større på det- og venne oss til at vår solidaritet og vårt samfunnsansvar har ingen menneskeskapte grenser, verken lokalt eller nasjonalt. Vi har en klode befolket med både mennesker og dyr som lever i et hele. Nå er kloden vår i fare- og selv om vi er små, og vi er få, så har vi et verdensomspennende ansvar.

Hva kan vi i lille Norge gjøre fra eller til, er det mange som spør seg. Svaret på det er at vi kan gjøre alt!

Forleden var jeg i en liten klesbutikk. Denne butikken var bare en liten filial i en stor og omfattende kjede. Nettopp denne klesbutikken solgte barneklær. Barneklærne hang ikke slik jeg forventet at de skulle henge. Her hang klærne etter farge, ikke etter kjønn slik det har vært vanlig. Butikken mente at deres beskjedne bidrag i kjønnskampen var at det ikke lenger skulle være delt opp i gutte- og jenteklær. Ingen skulle lengre være påtvunget et kjønnsvalg hver gang de skulle handle klær. Dette for å demme opp mot kjønnsinndelingen som vi tar så for gitt og som er en tvangstrøye for mange.

Dette var imponerende. At en liten butikk, hvis fremste mål egentlig var å selge klær, også kjente på et samfunnsansvar var stort. Dette illustrer at selv de små kan bidra til å gjøre verden og framtiden til et bedre sted å være.

For en stund siden raste hijabdiskusjonen. Skulle virkelig kvinner være påtvungne til å bære hijab mot deres vilje? Nei, mente mange vestlige menn, samtidig som de nok glemte at for mange kvinner var det noe fint over å bære hijab. Igjen var det klesbransjen som løste floken. På motevisninger ble det populært å kle enkelte modeller i hijab- og konflikten roet seg. Hijab ble noe fint.

I dyrevernsverdenen velger mange enkeltpersoner å kutte ut både egg, kjøtt og meieriprodukt. Dette fordi vi har fått ny kunnskap om dyrenes behov, og fordi vi har fått en rystende innsikt i produksjonsdyrenes triste og korte liv. Resultatet? Enda til slakterier lager vegetarmat.

Selv om du bor i Ringsaker, i lille Norge- har alle dine valg, store og små, en uvurderlig betydning.
Solidaritet har ingen grenser verken mellom kjønn, mellom arter eller mellom landegrenser.

Stem på Miljøpartiet de grønne!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags