Lokalpressens ensidige dekning av det politiske liv i Ringsaker

Av
DEL

LeserbrevOnsdag 12.6 2019 hadde Ringsaker SV innkalt til pressekonferanse der partiprogrammet 2019 – 2023 skulle presenteres. NRK, Ringsaker Blad, Hamar Arbeiderblad og GD var invitert for å høre hvilke saker som Ringsaker SV ønsker fokus på i valgkampen og årene fremover. Dessverre var det ingen medier som ønsket å komme til denne pressekonferansen.


Sett i lys av dette ønsker jeg å stille et stort spørsmålstegn i forhold til lokalpressens rolle i valgkampen som nå har startet. Både Ringsaker Blad og Hamar Arbeiderblad har frontet Senterpartiet og de saker SP står for. Media har møtt opp når SP har innkalt pressen og media siterer svært ofte SP når media refererer fra ulike politiske møter. Det er en stor dekning av SP sitt forsøk på å velte Arbeiderpartiet. Det fokuseres selvfølgelig også på Arbeiderpartiet og hva de er uenige med SP om. Medienes fokus er «konflikten» AP-SP.


Slik jeg ser det ønsker ikke media å dekke hva de små partiene mener og jobber for. Selv om en innkaller til møter eller tipser om saker kan det virke som om lokalpressen unnlater å skrive om det.


Jeg mener at en slik ensidig dekning av det politiske liv i Ringsaker ikke er bra, leserne av avisene ikke ser hva de andre partiene mener om ulike saker. Jeg har hørt at det er så lett å lage oppslag med Senterpartiet da de er så lett tilgjengelige, men jeg vil gjøre oppmerksom på at det er flere partier som også er lett tilgjengelige. De politiske partiene står egentlig i kø for å få oppslag i media, men det er ikke enkelt å komme fremover i køen når det hele tiden kun er et par partier som blir servert.


Så en oppfordring til lokalavisene; Husk det er flere partier som har saker det er mulig å skrive om!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags