Miljøpartiet De Grønne og Venstre bryr seg om avløpsnettet.

Av
DEL

LeserbrevMDG og Venstre var de eneste partiene som hadde avløp i sitt partiprogram ved valget i 2017, ifølge NRK.

– Det er en tikkende bombe. Politikerne vil få det litt i fleisen. Det vil bare bli verre og verre, spesielt med økende nedbør og temperaturer. Det vil bli stadig mer ødeleggelser og økende helserisiko knyttet til vann og avløp, sier administrerende direktør i Rådgivende Ingeniørers Forening, Liv Kari Skudal Hansteen til NRK.

Vi får bare mer og mer vann i gatene våre, år etter år. Dette kommer ikke til å avta. Det har Miljøpartiet De Grønne skjønt for lenge siden. Synd vi er en av få som tør å fronte dette. I Norge er vedlikeholdsetterslepet for vannforsyning beregnet til 220 milliarder, mens det tilsvarende etterslepet på avløp er beregnet til 170 milliarder. Derfor trengs tydelige stemmer for å ha stort søkelys på infrastruktur under bakken, sjøl om det tilsynelatende er mindre populært enn infrastruktur oppå bakken.

Her lokalt i Ringsaker har de grønne til og med gått så langt og sagt at vi er avhengig av eiendomsskatten fordi klimaforandringer vil by på mange utfordringer for kommune. Vi kommer til å oppleve mer ekstremvær i framtiden. Det kan blant annet føre til oversvømmelser som kan forårsake store skader.

En lokal NITO- organisert (Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon) uttalte i et leserinnlegg i vår at lokalpolitikere må være mer opptatt av rør. Jeg deler hans mening, og sjøl om mange politikere er opptatt av rør, så vil Miljøpartiet De Grønne være opptatt av de i bakken, og at de er dimensjonert for klimaforandringer som vi har nå og i framtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags