Moelv sykehjem kan bli unikt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNå ser Ringsaker FrP frem til at det blir bygd et nytt sykehjem i Moelv. Dagens regjering har lagt et godt grunnlag for å kunne gjennomføre dette ved at Staten er med og står for nærmere 70 prosent av kostnadene til heldøgns omsorgsplasser for å få bygget flere sårt tiltrengte sykehjemsplasser. Tilsagnsrammen til investeringstilskuddet er nå på 5,2 milliarder kroner i 2017 mens det i 2013 med den rødgrønne regjering var bevilgningene på bare 1,7 milliarder kroner.  Derfor bør Ringsaker kommune bygge sykehjem nå når det er lagt så godt til rette for det.

Innholdet i det nye sykehjemmet er viktig og at man får et brukervennlig og hensiktsmessig sykehjem for brukere og de ansatte. Dette med å bruke ting/gjenstander og farger som er gjenkjennelige er et viktig ledd for å føle trygghet i sine omgivelser for brukere. 

Det samme er at de kan få være på en plass med innhold med ting som de har vært vant med i alle sine leveår som å gå på butikk/kiosk, en felles TV-stue med servering, og en kafeteria.

En kafeteria kan være både for brukere og besøkende, en kiosk/butikk hvor de kan handle litt som de ønsker av ting ellers som det er naturlig å ha i en kiosk/butikk. Tv- stue for å se på tv og som en mulighet for at flere kan komme sammen. Rom for hyggekvelder og underholdning er også viktig. Dette er for at de skal aktiviseres med ting som de har gjort tidligere og er kjent med og at de kan ha det sosialt. 

Eget aktivitetsrom for aktiviteter er viktig. Trimrom med sykkel og tredemølle er viktig for de som har litt større problemer med å ferdes ute av forskjellig art, og da er det viktig å ha dette som et alternativ for de som ønsker det.

Uteareal med flott sansehage, drivhus, egen grønnsakshage/frukthage for fremdyrking er også viktig for å få en mer aktivisert hverdag , føle seg mer hjemme, for trygghet, skape noe i felleskap med andre og følelse av frihet. Alt under god kontroll. 

Ringsaker FrP ønsker et sykehjem mer likt Manglerud og Fagerborg sykehjem i Oslo som vi synes står frem som gode modeller.

Ringsaker FrP mener også at yngre trafikkskadde og slagpasienter må få en egen avdeling på dette sykehjemmet. De må ikke plasseres sammen med demente pasienter.

Vi håper på at dette kan bli et unikt sykehjem når det gjelder innhold og når det gjelder det praktiske, og at dette blir et bygg hvor trivsel og glede for brukere og ansatte blir unikt og en modell for mange andre hjem! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags