Moelvs nye sykehjem: Glimrende med rusleavstand fra sykehjem til sentrum

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Glupt tenkt av administrasjonen i Ringsaker kommune! Nå foreslås det nye sykehjemmet i Moelv plassert med nærhet til sentrum, ved brannstasjonen.

Det tyder på at nå er brukere og beboere blir tatt hensyn til, at det skal bli mulig å ta en rusletur til sentrum. Riktignok er ikke alle i stand til dette på egen hånd, men med litt assistanse og hjelp, kan dette bli muligheten for mange. Det åpner for et bedre liv, dette å få ta del i det pulserende liv utenfor sykehjemsmiljøet. Et stort pluss vil det også bli for pårørende og besøkende.

I Brumunddal ser en ulempene med sykehjem langt unna sentrum. Ingen bussforbindelse, tunge bakker og dermed ingen muligheter til sentrumskontakt. Vanskelig er det også for pårørende som ofte er eldre som sliter med bevegelighet. At også omsorgsboligene er plassert her, gir sine utslag. De bebos ofte av spreke eldre som i bratte omgivelser ikke blir stimulert til sine vante spaserturer. En rusleavstand til sentrum hadde vært i tråd med deres behov.
Med dette i tankene må en derfor juble for mulighetene for et mulig sentrumsnært sykehjem i Moelv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags