Nei til bompenger på sideveger

Av
DEL

LeserbrevArbeidet med ny E6 gjennom Ringsaker er kommet langt og nærmer seg en avslutning. Utbyggingen skal finansieres bl.a. med bompenger. Liker ikke bompenger, men slik er samferdselsutbygging i Norge blitt de siste årene. Bompenger er en form for beskatning av bilister som kommer i tillegg til andre skatter og avgifter vi bilister må betale. Merkelig at en slik utvikling er kommet i en tid hvor vi har en regjering som skal kutte skatter og avgifter.

Nå har diskusjon om bompenger på sideveger ført til mange medieoppslag. De fleste tar til orde for at det ikke må komme bommer på sideveger. Brumunddal Arbeiderlag støtter et slik syn, men det har noen konsekvenser som vi føler ikke er avklart. Spørsmål som må stilles er, vil dette føre til økt trafikk på sidevegene? Hva med trafikksikkerheten i de områder hvor det ferdes skoleelever og andre myke trafikanter? Hva med økt støy i områder med villabebyggelse?

Ønsker ikke bommer på sideveger, men konsekvensene ved å ikke ha det må avklares. Spørsmålet om ja eller nei er ikke svart-hvit.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags