Økonomi teller i valg av kremasjon eller gravferd

Gravplass: Mange ønsker kremasjon, men avgiften for det kan være stor for mange. Den bør kommunen ta mener Pensjonistpartiet. d.Foto: Gaute Freng

Gravplass: Mange ønsker kremasjon, men avgiften for det kan være stor for mange. Den bør kommunen ta mener Pensjonistpartiet. d.Foto: Gaute Freng

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Er det rett og riktig at økonomi skal avgjøre kremasjon eller vanlig begravelse ?

Dette spørsmål stiller Gravferdsbyråene AS ved Knut- Arne Stenberg til de politiske partiene i Ringsaker.

Han viser til at det faktisk er folk som må vurdere dette spørsmålet ut fra økonomiske konsekvenser, noe han mener ikke er en rettferdig ordning. En kremasjon koster de etterlatte 5000 kroner, og for mange kan dette være avgjørende i valget av begravelse/kremasjon. At kommunen dekker kremasjonsavgiften vil føre til færre begravelser og dermed spare verdifulle tomtearealer.

Gravferdsbyrået viser til at såvel Oslo kommune som Hamar kommune dekker slike utgifter. I 2018 var det i Ringsaker 130 kremasjoner. Det vil derfor koste kommunen 650000 kroner å dekke denne utgiften.

Ringsaker Pensjonistparti mener det er et berettiget spørsmål gravferdsetaten kommer med, ikke minst med tanke på forbruk av verdifulle tomtearealer.

Ved budsjettforhandlingene for 2020 vil derfor Ringsaker Pensjonistparti gå konkret inn i denne saken og legge fram forslag om at kommunen skal dekke kremasjonsavgiften for sine innbyggere..

Ikke minst vil dette bli en rettferdig ordning for kommunens innbyggere, men også i høy grad gi en besparelse av verdifull jord.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags