Pengesløseri i Ringsaker kommune!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det har i det siste vært omtalt i media dette med pengebruken i Ringsaker kommune! Helt klart med god grunn!
Ved budsjettbehandlingen i kommunestyret for Ringsaker kommune ble det omtalt at det nå var en dårligere kommuneøkonomi i Ringsaker, men hvorfor i all verden bruker man Høsbjør hotell til kursplass med overnatting for de folkevalgte da? Når kommunen arrangerer noe eller med på noe i Ringsaker eller i Mjøsregionen så kan alle uansett hvem det er reise hjem å ligge i egen seng og ikke være med å forverre kommuneøkonomien ytterligere dersom den er så anstrengt. Vil noen selv betale fra egen lommebok for sin overnatting så står de selvsagt fritt til det hvis det ønskes, så det får da heller bli opp til hver enkelt om de vil gjøre. Kommunen kunne heller brukt pengene til mer tiltrengte tiltak og ikke på hotellopphold. Dette er stormannsgalskap og ansvarsløs bruk av penger. Et hotellopphold for så mange vil koste mange tusen kroner. Det er 39 folkevalgte, og i tillegg så er det med folk fra kommunen.

Hvorfor kunne man ikke brukt kommunens egne lokaler som kommunestyresalen i Moelv?
Jeg så at det var omtalt at grunnen for overnatting var å bli mer kjent med hverandre, men jeg tror man kan bli like godt kjent med hverandre i Moelv som på Høsbjør. Jeg regner fortsatt med at det var folkevalgtkurset som var viktigst?

Det gjenspeiler det Ringsaker FrP har sagt i flere år dette med prioriteringer, og det er ikke rart kommunen får dårligere økonomi hvis man skal holde på å prioritere slik! Noen vil si at dette er småpenger, ja kanskje for noen, men det er ikke sikkert det er blitt sett på som småpenger hvis pengene skulle blitt brukt som tillegg innen omsorgsarbeid eller lignende. Flertallet i kommunestyret (de i posisjon) får slutte å klandre, sutre og skylde på regjeringen for dårlig kommuneøkonomi, men de får heller gå i seg selv å se hva de holder på med.

Jeg sitter selv i kommunestyret og Formannskapet og er en av dem som er invitert med på dette, men jeg sa tidlig ifra om at jeg ikke skulle overnatte. Dette med å ikke ta overnatting gjør jeg for jeg synes at dette i mitt hode blir usmakelig når man vet at man trenger penger til langt viktigere ting. Jeg får riktig nok ikke deltatt på dag to, men jeg hadde ikke overnattet uansett. Hele oppholdet har en bismak! Jeg kunne heller tenke meg at pengene gikk til noen i Ringsaker som ikke har så mye å rutte med eller et godt tiltak ellers. Vi vet at også i vår kommune så er det folk som sliter og har en vanskelig hverdag!
Jeg sa også tidlig fra om å ikke delta på Ringsakergalla mye grunnet det samme!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags