Ringsaker bør bli bedre på informasjon

Av
DEL

LeserbrevRingsaker kommune er en bra kommune å bo i. Men hvor god er den på å gi informasjon om det som foregår ? Mye er veldig bra i kommunen. Men får vi høre om det, annet enn i svært spesielle tilfeller ? Folk har krav på informasjon. Kommunen er lovforpliktet til å gi det.

Resultatet er at det som kommer fram i mediene ofte er det negative som folk opplever, eksempelvis det som som vises fra helse-og omsorgsetaten. Ringsaker Pensjonistparti har vært aktive i å påpeke slike saker i den hensikt å tale de svakes sak. Men vi vet også i sannhetens erkjennelse at mye er bra også innen denne etaten. Hører vi noe om det ?

Generelt bør informasjonen bli bedre. Vi hører om når store investeringer blir gjort, men hører vi om fortsettelsen, resultatet ? Som eksempel kan nevnes matsenteret på Granerud gård i Brumunddal og kjendiskokken Andreas Viestads inntreden og ansvar. Vi ser at kommunestyret avviser prosjektet " Livsglede for eldre " og viser til et engasjement med et firma som heter " VilMer." Men hva får vi i informasjon om gode tiltak for eldre som en følge av denne forbindelsen ?

Ringsaker Pensjonistparti har flere ganger etterlyst oppgavene for kommunens folkehelsekoordinator. Dette er et område som ikke minst den eldre del av befolkningen kunne ha behov for å få oppmerksomhet fra. Vi har spurt om Frisklivsentralen. Får vi tilfredsstillende svar ? Hittil ikke.

Nå øyner vi et  håp. Rådmannen har uttalt at kommunens store overskudd i det meste skal gå til helse-og omsorg. Ordføreren har tidligere uttalt at de bruker store beløp i denne sektor, men kanskje ikke bruker midlene på beste måte. Det lover bra at det nå skal fokuseres på dette felt. 

Nå bør ikke Ringsaker kommune nøle lenger med å utøve en profesjonell informasjonstjeneste. Det er ikke nok å ha et kontor som svarer på henvendelser. Det forventes også aktive utspill, ikke minst når forandringer skjer. Likeså kan det være hyggelig å høre om alt positivt som skjer. Det er ellers forståelse for at ikke alle etatsjefer like godt behersker dette faget når de skal uttale seg om sine områder. For informasjon er et fag. Dette blir etterhvert stadig mer avansert og krevende i en verden med rask omstilling og behov for informasjon. I store bedrifter på størrelse med Ringsaker kommune er informasjonsavdelingen et av de viktigste fora innen administrasjonen.        Slik bør det også bli i Ringsaker. Her er det et stort hull å tette.                                                                                                          
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags