Ringsaker- en storforbruker av plast!

Av
DEL

LeserbrevEr det noen som kan se for seg haugen av plastbakker som sendes ut i løpet av ei uke når middagsmat fra storkjøkken skal distribueres ut til de mange enheter i Ringsaker? Hva utgjør denne mengden i løpet av et år?

Å være miljøbevisst ved å redusere mengden av plast, er noe alle blir oppfordret til i dag. Vi har sett den skremmende utviklingen av dette miljøproblemet og vi prøver så godt vi kan fra vårt ståsted å bruke mindre plast.

Det er derfor dårlige signaler som sendes ut fra kommunen ved utstrakt bruk av plast. Vi er klar over at bruk av plastemballasje i dag er nødvendig i prosessen med å produsere mat for distribusjon fra storkjøkken. Dette fritar imidlertid ikke kommunen fra å tenke nytt og være åpen for andre og langt mer miljøvennlige løsninger. Ringsaker Pensjonistparti vil på det sterkeste anmode Ringsaker kommune om å finne slike løsninger på nevnte problem.

En måte kan jo være å få kjøkkenet tilbake til sykehjemmene. Her har Pensjonistforbundet satt i gang en landsomfattende kampanje med søkelyset på en bedre matopplevelse på institusjoner når kjøkkenet blir gjeninnført. Ringsaker Pensjonistparti støtter denne kampanjen. Ikke minst er det et vektig poeng i miljøkampen mot den store plast-trusselen verden står overfor. Vi plikter alle å delta i denne kampen. Også Ringsaker kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags