Senterpartiet måtte avlyse skolematkonferansen på grunn av liten interesse for deres tankegods?

Av
DEL

LeserbrevMandag skulle det tidligere bondepartiet ha skolematkonferanse på Prøysenhuset. Sjøl fikk jeg invitasjon fra kommunen, fylket og jobben med ønske om at jeg måtte komme på den storslåtte skolematkonferansen. Så hva visste SP om skolematen som ikke kommunen hadde utredet? For vi hadde nettopp en utredning og sak i kommunestyre som endte opp å bli nedstemt etter å ha fått en prislapp på ca. 33 millioner i året. Noe som alle lokale politikere skjønte at det ikke ville la seg gjøre. Senterpartiet har ifølge Wikipedia ingen uttalt ideologi og er et parti med vind i seila, hvorfor ville ikke folk komme på skolematkonferansen?

Har Senterpartiet ikke tillit i skolematdebatten? Har de ikke samarbeidet godt nok med andre for å forankre dette? Siste periode tok Senterpartiet det strategiske valget med 5 kommunestyrerepresentant og valgte bort leder for landbruksnemnda, som de ga bort til Pensjonistpartiet i bytte mot en til i formannskapet. Hva får et tidligere bondeparti til å ikke prioritere landbruksnemnda i et av Norges største landbrukskommuner?

Senterpartiet tilhører samme partifamilie som de nordiske bondepartiene, og har uten tvil sterke relasjoner til mange bønder i Ringsaker, men har partiet ikke tillit til skolematen til barna våre? Mange vil nok stille seg slik spørsmål når de fronter så sterkt et arrangement på Prøysenhuset som de ikke få nok oppslutning til å gjennomføre.

Ringsaker MDG hadde et forslag til vedtak om skolematen, som ble nedstemt. 5 skoler med skolekjøkken infrastruktur fra før skulle få prøvd seg, i neste skoleår. Altså ca. 1/3 del av skolen skulle få midler til å prøve ut skolemat et år. Nettopp for å følge opp kommunestyrets posisjons valgløfter, mens man ventet på nasjonale føringer som skulle ta regninga for gilde. Ringsaker MDG mener at overskudds frukt og grønnsaker i markedet helst lokalt, som kastes fordi de ikke er estetisk pene nok til salg, kunne gått til skolemat kjøkken rundt om i skolene. NRK programmet «Matsjokk» har nylig dokumentert hvor mye overskudds kjøtt, frukt og grønnsaker som enten blir kastet eller ender opp som dyrefôr. Har vi som nasjon råd til å gjøre dette med subsidier på 15 milliarder kroner for at landbruket skal gå i null. Skolemat tror vi hadde vært til stor glede for veldig mange barn og fått et varmt måltid. Jeg mener barna er de store taperne i denne saken, at vi lokale politikere ikke har klart å følge opp våre valgløfter. Ringsaker MDG hadde håpet at mat kommunen Ringsaker kunne fått til dette med så mange gode krefter i landbruket og skolen.

Når samtlige nabolag har en ordning med varm skolemat, hvorfor skal det være så vanskelig for en oljesmurt nasjon som Norge å få dette til?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags