Svar til Fagforbundet og Jørn Eriksen

Av
DEL

LeserbrevAv innlegget i HA 24. mai ble vi nærmest helt satt ut av Fagforbundets røverhistorier om Senterpartiet. Mer fjernt fra virkeligheten er det vanskelig å komme. Som medlem for AP i Ringsaker kommunestyre vet Eriksen godt at Senterpartiet har vært viktig motvekt til høyrepolitikk i 2015-2019. La det være sagt at i Ringsaker skjer det veldig mye bra. Men vekst og utvikling av Ringsaker-type og tempo er høyrepolitikk av beste merke, og den er det AP som har stått for. Vi minner om bassengsaken i Brumunddal der AP nesten enstemmig gikk inn for privat utbygging av skolebasseng på mjøsstranda der det ikke finnes en eneste skoleelev. Lenger til høyre er det vanskelig å komme i den saken. Vi i Senterpartiet stemte mot fordi vi regnet ut at det i løpet av 30 år ville koste kommunen 150 millioner mer enn å eie sjøl. Eriksen selv meldte fra talerstolen at han egentlig var mot, men likevel stemte for. Og så er han redd for Høyre-krefter? Da får han lete innad i eget parti i stedet for å angripe Senterpartiet.

Å skifte ordfører er ikke vårt primære mål. Vi vil ha en politikk som er bedre for hele Ringsaker og ikke bare byene. Nå ser vi at med et AP i rent flertall strammes økonomien til. Igjen dreier det seg om et basseng, noe som brøtningene har imøtesett med stor spenning og positiv forventning i mange år. At prestisjeprosjekter innen byutvikling går på bekostning av bygdene kan ingen lenger være i tvil om. Arbeiderpartiet sitter med det politiske ansvaret – alene.

Når det gjelder byutvikling mener vi at ikke alt som gjøres er nødvendig for å skape trivsel og bolyst. Framtidig sikring av kommunens økonomi vil garantert kreve at vi skiller klarere mellom hva som er nødvendig pengebruk og hva som ikke er det. Dessverre er kommunen nå kommet i en finansiell situasjon som gjør at vi er avhengige av en betydelig eiendomsskatt for å betale avdrag på gjeld og sikre videre utskifting av utslitt bygningsmasse.

Pensjon og sykelønn er ikke tema i kommunepolitikken, det undrer oss at Fagforbundet tar opp dette i sitt innlegg. Her blander de kortene. Men sikkert er det at SP i Stortinget har jobbet og stemt mot sosial dumping og for sikring av arbeidstakeres rettigheter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags