Sykehus her eller der?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ringsaker SP har så lenge jeg har vært med gledet seg over muligheten for å få et sykehus ved Mjøsbrua. Og selvfølgelig ville vi sette pris på om det ble liggende i Moelv. Jeg har oppfattet dette som en tverrpolitisk enighet.

Jeg må si jeg ble tatt litt på senga når vi i et felles formannskapsmøte med Gjøvik får servert en samarbeidsavtale på tampen av møtet. Torvild Sveen forteller muntert at dette er snekret sammen de siste 12 timer. Her står det at Ringsaker støtter akuttsykehus på Gjøvik og 4-felts vei hele R4. Det blir presisert muntlig at Gjøvik vil støtte sykehus i Moelv. Jeg hadde en forventning om mer seriøsitet. Veldig bra med felles møte og samarbeid. Men seriøst, skal vi si oss enig i en avtale skrevet i all hast før møtet og som ikke er diskutert bortsett fra siste halvtimen?
Det er helt unødvendig at Ringsaker blander seg inn i diskusjonen om hvilke sykehus som skal bestå, men endre funksjon. Vi har innbyggere med nærhet både til Gjøvik, Hamar og Lillehammer. HSØ skal ta avgjørelsen og våre nabokommuner klarer fint å belyse dette selv.
Jeg er selvfølgelig positiv til et godt samarbeid med Gjøvik.
Men hverken i den settingen eller andre settinger er jeg tilhenger av å få servert løsninger uforberedt og i siste liten, hvor det til alt overmål tas som en selvfølge at jeg er enig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags