Til kamp for distriktene

Innlandet Ap sin landsmøtedelegasjon

Innlandet Ap sin landsmøtedelegasjon Foto:

Av
DEL

LeserbrevHistoriens første delegasjon fra Innlandet Ap er klare for landsmøte i Arbeiderpartiet. Det skal merkes. Som landsmøtets nest største delegasjon, så skal vi sette et tydelig stempel på politikken. Vi reiser til Folkets hus på Youngstorget med et tydelig budskap: Vi skal gjenreise Arbeiderpartiet som distriktsparti.

En felles overskrift er at vi skal bygge sterke fellesskap. Vi lever av hverandres arbeid. Norge leverer verdiskaping og velferd i verdensklasse når vi løfter sammen, uten å sette byene og distriktene opp mot hverandre. Arbeiderpartiet skal ikke bidra til ensidig fokus på enten det ene eller det andre, fordi suksessoppskriften er by og land – hand i hand.

En jobb å gå til gir oss trygghet og frihet i hverdagen. Arbeiderpartiets næringspolitikk handler om å satse strategisk på de områder der vi har spesielt gode forutsetninger for å lykkes. Med en tydeligere distriktsprofil betyr det å se og utnytte mulighetene i hele landet, og utvikle arbeidsplasser der ressursene er. Og i Innlandet sitter vi på viktige naturressurser landet vårt skal leve av i framtida.

Vi i Innlandet har svaret på mange av Norges utfordringer. Fylket vårt er Norges grønne lunger og matfat. Landbruket og reiselivet er tradisjonsrike næringer, og med nyskapende miljøer innen bio, cyber og industri finner vi nye løsninger som gir nye jobber. Vi skal arbeide for at staten investerer i grønne arbeidsplasser, og at det betyr å investere i Innlandet.

Innlandet trenger et sterkt Arbeiderpartiet, fordi vi får ikke mye drahjelp fra de blå som sitter i regjering. Forskjellene øker i landet vårt, og det betyr også at forskjellene blir større mellom by og bygd. Høyresida viser liten vilje til å snu utviklinga, tvert imot. De overlater til oss i kommuner og fylker å bygge bredbånd der markedet ikke ordner opp. Og med stadig nye sentraliseringsreformer tapper de distriktene for arbeidsplasser, enten vi snakker om politireform, skattekontor, Nav-reform eller ABE-reform. Dagens regjering utarmer distriktene gjennom et utall av sentraliserende tiltak og skaper et skille mellom by og land.

Arbeiderpartiet skal vise både vilje og evne til å føre en aktiv næringspolitikk i hele landet. Vi går derfor til valg på å styrke næringsfond og næringsretta virkemidler, som skal bidra til at det årlig skapes minst 1000 nye arbeidsplasser i Innlandet. Det skal vi få til gjennom et godt samarbeid med næringslivet, kommunene og forsknings- og utviklingsmiljøer. Sammen skal vi lykkes.

Avslutningsvis vil jeg sitere Bjørnar Skjæran, som for kort tid siden ble foreslått som ny nestleder i Arbeiderpartiet: «Vi skal være partiet for utvikling, for verdiskaping, for industribygging, for rettferdig fordeling, og for at vi kan være verdens beste land å bo i – i hele landet.»

Dette mener jeg er samfunnet som Arbeiderpartiet skal bygge. Vi vil ha en tydeligere politikk for arbeidsplasser i hele landet. Det tjener Innlandet på, og det tjener hele Norge på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags