Tømmestasjoner for bobiler/ buss i Ringsaker

Av
DEL

LeserbrevRingsaker kommune er en kommune med stor gjennomgangstrafikk blant annet av turister og derav mange som kjører bobiler. Blir stadig flere og flere som kjører bobiler, ikke bare i sommerhalvåret, men mer og mer over hele året. Det fortelles av de som har bobiler at i Ringsaker så finnes det ingen tømmestasjon for bobiler eller busser langs veiene og at det er svært få tømmestasjoner i Innlandet i det hele tatt. En må huske på at mange av de som har bobiler er utlendinger og derfor er det viktig dette med tilgjengeligheten for å finne frem til tømmepunktene.

Dette kan bety at når man ikke finner tømmestasjon, så tømmer man heller møkka i naturen i stedet. Forurensningsloven sier at alle kommuner skal ha tømmestasjoner for spillvann og toalettvann, men det er fortsatt få kommuner i Innlandet som har det. Dette er et stort savn får jeg vite og skaper frustrasjon fra de berørte. Ellers så gjelder også Forurensningsloven for dem som har fritidsbåter.

Derfor så ønsker jeg å ta opp dette videre med kommunen å finne en plass langs E6 i nærheten av byene Moelv/Brumunddal, eller på Rudshøgda. Det er viktig at de ved å stoppe nært sentrum eller sentra, så vil det være stor mulighet for at de samtidig ønsker å se området å gjøre en handel i våre butikker dersom tømmestasjonen blir lagt lett tilgjengelig og praktisk til i forhold til det. Vi ønsker selvfølgelig at flest mulig turister stopper i Ringsaker. Et naturlig stoppested for slikt kan også være ved veiserviceanleggene på Rudshøgda med kort veg videre til butikker/kafeteriaer og Prøysenhuset fra E6 og hvor det kan være naturlig å stoppe for å ta en rast. På Rudshøgda blir det blant annet fine av/påkjøringsmuligheter for de trafikkerende og midt i blinken med sin beliggenhet for denne type tjeneste.

Skal man lage felles tømmestasjoner for både bobiler/busser og fritidsbåter så man heller se på løsninger i Moelv og Brumunddal som sikkert vil være mer kostnadsbesparende for kommunen. At det er praktisk og lett å finne fram er viktig og at tømmestasjonene ligger nært inn til E6. Dette håper og tror jeg kommunen finner gode løsninger på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags