Ukjent helsetilbud for eldre i Ringsaker ?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevLillehammer kommune er flink til å fortelle sine innbyggere hva som skjer. Nå har vi fått høre om det siste tilbud for eldre : forebyggende hjemmebesøk fra helsetjenesten til alle byens borgere over 80 år som ikke har fast helsetjeneste ellers. Her får de spørsmål som berører deres helse og trivsel og som fører til bedre alderdom : Hva kan kommunen gjøre for deg, og hva kan du selv gjøre ?

Dette tiltaket har tydeligvis fungert et par år i Lillehammer og er blitt veldig godt mottatt. 77 prosent av alle som har fått tilbudet, har respondert og gitt gode tilbakemeldinger.      Stikkordene har vært forebyggende tiltak mot brannulykker, fallrisiko, veiledning om ernæring og fokus på hukommelse og ensomhet. Tilbudet har ført til mange gode endringer for brukerne. Dette tyder på en kommune som tar vare på sine eldre. Det presiseres at tjenesten også kan benyttes av de under 80 dersom behovet er til stede.    Så vet Lillehammer også å kommunisere sine tilbud utad ved å bruke mediene. De er gode på informasjon.

Burde ikke også Ringsaker hatt samme tilbud om hjemmebesøk ? Rent tilfeldig har vi hørt at noe liknende finnes. Det foretas hjemmebesøk til eldre, aleneboende. Men dette er ikke på noen måte kjent utad, og allmennheten har liten eller ingen informasjon.

Likevel er vi sikre på at liknende organisert tilbud til folk over 80 ikke finnes i Ringsaker. Uansett er det ulikt tilbudet i Lillehammer som blir så forbilledlig kommunisert gjennom media, i dette tilfelle Lillehammer Byavis 4. april 2019.

Ringsaker Pensjonistparti har tidligere etterlyst en generell bedre informasjonstjeneste fra Ringsaker kommune.

Så til den konkrete saken: Kan kommunen gi et liknende tilbud til eldre hjemmeboende som Lillehammer, vil det være glimrende. Vi er usikre på dagens praksis.

Vi har sagt det før og vi gjentar det: Ringsaker har en jobb å gjøre for å bli bedre på informasjon til sine innbyggere. Kanskje spesielt med nyskapende tiltak i helsesektoren.                                                                                                    

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags