Uten mat og drikke

Av
DEL

LeserbrevUtjevning av sosiale forskjeller og god folkehelse er viktig for oss i Arbeiderpartiet. Vi er derfor opptatt av å styrke velferdsstaten og fellesskapsløsningene, for å gi alle like muligheter til å delta og lykkes. Det innebærer blant annet et gratis frokosttilbud ved alle de videregående skolene i Innlandet.

Flere har uttalt seg om mat i skolen. Dette er en sak som har blitt løftet gang på gang. I Oppland har vi fått til å innføre en gratis enkel frokost på våre videregående skoler – det har fungert. Det var posisjonen i fylkestinget i Oppland som fant penger til å innføre et sunt, enkelt og gratis frokosttilbud.

Vi mener at uten mat og drikke duger helten ikke. Ett gratis måltid på skolen for alle mener vi vil gi økt lærelyst. Vi mener maten er viktig for å prestere godt på skolen. Det skal sjølsagt være fokus på kvalitet, lærertetthet og innhold på skolen – det skulle bare mangle.

Arbeiderpartiet prioriterer å tilby en enkel frokost til alle på våre videregående skoler. Det gjør vi fordi vi vet hvor viktig det er med sunn mat for å fungere gjennom skoledagen – gode matvaner må det legges til rette for. Arbeiderpartiet vil at alle de videregående skolene i Innlandet skal tilby en sunn og enkel frokost til alle. Det gir en god start på dagen, og det gir bedre motivasjon og læringsevne i klasserommet.

Arbeiderpartiet vet hva vi vil og er tydelige overfor velgerne. Fylkesordfører Hagen sier det så fint: «Arbeiderpartiets mål er å bygge Norges beste videregående skole i Innlandet. Vi vet at nøkkelen er å utvikle den offentlige fellesskolen, og at vi ser elevene som hele mennesker. I vår skole er målet at alle skal lykkes, både i livet og på skolen.»

I april deltok jeg på landsmøte i Arbeiderpartiet. Der var vi enige om at et av de neste store løftene for velferdsstaten må være mat i skolen for alle. Skal kommunene klare å innføre dette fult ut, mener vi staten må være med på finansieringen. Politikk handler om prioriteringer. Arbeiderpartiet ønsker å investere i ungene våre og gi dem en bedre skoledag – ikke gi mer skattelette til de som har mest fra før.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags