Vekst og utvikling av Ringsaker kommune

Av
DEL

LeserbrevRingsaker Kommune er som kjent den største kommunen i Innlandet med sine ca. 34600 innbyggere og har en fantastisk beliggenhet. Vi skal ikke være mer beskjedne enn å kalle det indrefileten i Innlandet. Vi har enorme muligheter for fortsatt vekst og utvikling i kommunen. Tradisjonelt så har landbruk stått sterkt i vår kommune og tidligere sysselsatte det veldig mange av innbyggerne våre. Det skal vi ikke glemme, men verden går videre. Det har blitt mye omlegginger og automatisering innenfor landbruket som tilsier at det behovet for ansatte ikke i det hele tatt er der lenger. Det skal likevel sies at vi har mange landbruksrelaterte næringer i vår kommune med mange ansatte.  Ringsaker kommune har hatt en god vekst innenfor industri og handel generelt. Det har vært en god tverrpolitisk enighet om det og det har skapt resultater.

Det som har vært en viktig faktor til dette er infrastruktur. Ringsaker har vært heldige at vi har hatt E6 og jernbanen gjennom store deler av kommunen som har betydd enormt. Dette vil utvikles videre først med 4-felts E6 og deretter får vi 2- spors jernbane gjennom kommunen. Dette gir rom for ytterligere vekst og utvikling, men vi er avhengig av å gjøre de riktige grepene for at vi skal lykkes videre med det. 

I den sammenheng så er det viktig å få utvikling i hele kommunen. Moelv vil ha et enormt potensiale for vekst når sykehuset kommer i området der, og det er derfor viktig at det blir lagt til rette for det. Det er ikke bare i den søndre delen av kommunen vi må se til, men vel så viktig er den nordre delen av kommunen. Ønsker folk å bosette seg i nordre delen av kommunen, så må mulighetene legges like vel til rette for det som andre områder i kommunen vår. Likeens er det med bedrifter og viktigheten for å skape arbeidsplasser. Ser man til Sjusjøen så har det stått for mye av nybyggingen i kommunen de senere år og hatt en eventyrlig utvikling og virkelig satt Ringsaker på kartet både innenlands og utenlands. Et vintereldorado! Uansett hvor man er i kommunen så er alle plassene like viktig. Vi har to byer og det er selvfølgelig naturlig at de forblir de største sentrene i kommunen. Ringsaker FrP skal være med å ta godt vare på hele kommunen og våre muligheter! Vi skal fortsatt være en JA-kommune for utvikling og vekst og det vil FrP være en garantist for ved at du gir din stemme til oss ved høstens valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags