Ringsakergallaen - laget på en nøktern måte

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ringsakergallaen er på nytt avviklet til fullt hus og stormende jubel for å bruke et slitt uttrykk. Dette var 10. gangen Ringsaker kommune inviterer til en kveld der mange får sin takk og heder for sin innsats for året før.

Jeg ser at Thomas Eriksen fra MDG ønsket å boikotte årets galla på grunn av kostnadene ved et slikt arrangement. Det synes jeg er et ærlig standpunkt, men videre sier han at markeringen med overrekkelser av de forskjellige prisene kunne vært gjort på en annen måte. Da undres jeg litt fordi bakgrunnen for at Ringsakergallaen ble startet var at man ønsket å samle prisutdelingen til Ringsakerprisen, kulturprisen og de andre som hadde gjort seg fortjent til en pris i ett arrangement og ikke flere arrangement som hadde vært tidligere praksis. Intensjonen var altså at alle som skulle få en pris ble samlet og med et større publikum til stede enn slik det hadde vært tidligere. Kommunen har altså tidligere også brukt penger på dette uten at jeg kjenner til hva den prislappen var og hva prislappen er på årets galla vil være. Det som er viktig er at en galla blir laget på en nøktern måte slik at kostnadene ikke blir for høye.
I så måte synes jeg at årets galla kan være en god mal for fremtidige arrangement. Kommunen har utallige artister å bruke uten at man må leie dyre rikskjendiser som det også har vært gjort ved enkelte anledninger. Det var også fornuftig å kutte ut mottagelsen for de nominerte og øvrige inviterte gjester i forkant av gallaen slik som praksisen har vært tidligere.

Det som ble høydepunktet for meg under årets galla var avslutningen ved Sigbjørn Johnsen. Det er utrolig hva ord kan gjøre for en som behersker språket på en enkel og nær måte slik at alle forstår hva som blir sagt. Tilslutt vil jeg gi ros til årets programledere, Asle Berteig og Helle Therese Kongsrud. De loset oss gjennom kvelden på en fin måte uten at de som programledere tok for mye plass.
Jeg ønsker kommunen lykke til med planleggingen av ny Ringsakergalla til neste år basert på samme konsept som i år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags