Når møkka til eliten på Sjusjøen blir til besvær

Av
DEL

Leserbrev”Jeg har ikke betalt 200.000 kr for at eliten på Sjusjøen kan sende møkka si til Moelv og at jeg skal sitte igjen med lukta.”
Dette er overskriften Redaktør Gaute Freng valgte å bruke i en artikkel 14. nov. i forbindelse med at en husstand i Næroset har fått kloakklukt i huset etter at de ble tilkoblet VA nettet som går fra Moelv til Sjusjøen. Dette er selvfølgelig helt uakseptabelt for vedkommende, og må være en sak mellom huseier og kommunen, noe som også kommer fram i teksten. I en slik situasjon kan jeg også vise en viss forståelse for at det kan være fristende med en ironisk kommentar når selveste redaktøren ringer opp og at en i tillegg kan få være anonym.

Det jeg overhodet ikke viser forståelse for er at redaktøren bruker en slik sleivete kommentar som overskrift. Overskrifter huskes. Hva vil Gaute Freng med å slenge en slik kommentar til hyttefolket på Sjusjøen? Hva har vi med dette å gjøre. Kloakknettet går også gjennom Mesnali og Åsmarka. Er det for å illustrere at Ringsakers befolkning er lite tilfreds med hyttefolket når de får være anonyme? Jeg håper i det lengste at så ikke er tilfelle. Gaute Freng vet godt hva hyttefolket legger igjen i kommunen uten at jeg skal kommentere det noe nærmere i dette innlegget.

Nei, Gaute Freng vet utmerket godt at en slik overskrift vekker oppmerksomhet og bidrar til at artikkelen blir lest. Da betyr det lite om det blir sendt et «møkkaspark» til eliten på Sjusjøen. Jeg kaller det simpel journalistikk. Dette bidrar ikke til det vi alle ønsker; et godt og fruktbart samarbeide mellom kommunen, grunneierne og hyttefolket, og ikke minst pressen for å bevare Sjusjøen for kommende generasjoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags