Bygdeutvikling og skoler

Bygdesamfunn: Skoler står sentralt i bygdene i Nordre Ringsaker.

Bygdesamfunn: Skoler står sentralt i bygdene i Nordre Ringsaker.

Av
DEL

LeserbrevSå er vi der igjen. Skolene i Nordre Ringsaker er en pest og en plage, det samme med bygdene slik som det ser ut, for å ta i litt.

Fra 2020 er vi ikke 2 fylker, men ett. Innlandet.
Hva knytter nordre Ringsaker til for eks. Brumunddal utenom skatteseddelen.
Hva gjør Ringsaker kommune for å øke veksten i for eksempel, Brøttum-Lismarka- Mesnali.
Ingen verdens ting for de vil ikke ha bygdesamfunn som vokser i deres utkant, fordi vi egentlig ikke har noen relasjon til deres hovedkvarter, men en byrde fordi vi har små innbyggertall.
De klager jo også på at å sponse Sjusjøen er en stor ballastene utgiftspost for Ringsakers innbyggere.
Hva med å flytte disse bygder til Lillehammer kommune.
Der har de fleste av oss som fortsatt er yrkesaktive og som ikke er sysselsatt på Sjusjøen eller i egne bygder, vår arbeidsplass. Der har vi også sykehus, leger, tannleger, og velfungerende skoler utover barneskolen som vi allerede bruker i dag. Til Lillehammer har vi bussforbindelse, det tar fra 10 til 15 min med bil, og her har vi en variert handelsstand med alt vi trenger.

Jeg tror at hvis vi kom under Lillehammer kommune ville denne bruke oss som forsteder, og tilrettelegge for mere utbygging med å legge ut tomter osv., og på den måten bevare våre skoler som er så viktig for våre bygder.
Jeg mener også at ved Mjøsa nord kunne det være 3 kommuner, Hamar, Gjøvik og Lillehammer.
Dette ville bli sterke kommuner, og ikke bare småkommuner som ikke tør å bygge ut bygdene, for å slippe denne kostnaden med småskolene, og et pulserende bygdeliv.

Personlig tror jeg at flytting av kommunegrenser vil være veldig positivt, men vil egentlig Ringsaker kommune miste for eks. Sjusjøen selv om de ikke sponser mer penger dit foreløpig. Hva med Lillehammer?
Ringsaker kjøper i dag vann og kloakkløsninger fra Lillehammer.
Hadde vært spennende med en debatt om både grenseflyttinger, færre og større kommuner for nordre del av Mjøsa.
Med all honnør for Anita Ihle Steen, og det arbeidet hun har gjort, og nå også som en «megler» mellom mjøsbyene Hamar -Gjøvik og Lillehammer. Hva sier Hamar – Gjøvik og Lillehammer om dette. Blir spennende å se hva fylket Innlandet vil bringe.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags