Bekjemp barnefattigdom

Av
DEL

LeserbrevDe fleste barn i Norge vokser opp i trygge familier med gode økonomiske vilkår. Vi mener at regjeringens angrep på velferdssystemet bidrar at flere familier faller utenfor. En konsekvens av dette er dårligere levekår og svakere økonomi som vil ramme mange barn.

Våre medlemmer møter daglig barn og unge med fortvilte foreldre som lever i lavinntektsfamilier. Mange barn får ikke deltatt på sosiale aktiviteter, dermed går de glipp av en viktig arena hvor de kan treffe andre og få mulighet til å utvikle ferdigheter. Dette kan skape ensomhet og utenforskap. Disse faktorene forsterker hverandre og øker risikoen for ekskludering og øker sjansen for at den sosiale arven blir et faktum.

Vi vet at dårlige levekår kan begrenser barns muligheter til å lykkes på skolen. Et sunt kosthold, godt bomiljø og tilstrekkelig familiestøtte er avgjørende for barns utvikling.

1 av 10 barn vokser opp i barnefattigdom (Buf dir, 2017). Tallene for Hedmark og Oppland er like dystre med henholdsvis 12,2% og 11,2 %. Statsminister Erna Solberg varslet i sin tale 3.februar at antallet fattige barn i Norge kommer til å øke de neste årene. Hun skylder på økende flyktningestrøm, men dette er en avsporing av debatten. Fagforbundet Hedmark og Fagforbundet Oppland mener at regjeringens skatte- og velferdspolitikk er en stor bidragsyter til disse forskjellene.

Fagforbundet Hedmark og Fagforbundet Oppland mener at ansvarlige politikere kan være med å snu denne utviklingen. Vi oppfordrer alle til å bruke stemmeretten 9.september og stemme for bedre oppvekstsvilkår for barn og unge.

Alexander Dahl, leder yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet Oppland

Camilla Skarvang Karlsen, leder yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet Hedmark

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags