Vær oppmerksom i sommer

Av
DEL

LeserbrevDet er nokså vanlig å føle seg ensom på denne tiden av året, i likhet med andre ferier og høytider. Det er en økning i antall som ringer hjelpetelefoner om sommeren, og ofte er grunnen ensomhet. Sommeren kan være vanskelig for dem som vanligvis ikke føler seg ensomme i hverdagen, men når ting går utenom sin vante gang, kan de plutselig føle seg alene. I tillegg kan ofte de som allerede føler seg ensomme få følelsene sine forsterket. De sosiale forskjellene, dårlig økonomi og kontaktsavn tydeliggjøres enda mer om sommeren enn ellers da mange reiser bort, forskjellene vises, og følelsene blusser opp.

Vær forsiktig med alkohol da rus forsterker følelser, også håpløsheten. Åpenhet, fysisk aktivitet og relasjoner er som vitaminer for hjerte og hjernen.

Har du en psykisk lidelse? Sikre deg en plan for oppfølging. Eline Skår er åpen om psykiske problemer og har godkjent at jeg siterer henne:
«Nå som behandleren min er ute i ferie så har de skreddersydd en plan for meg. For i tillegg til samtaler og en kontaktperson på sykehuset, så har jeg også mulighet til å bli fulgt opp fra en her i bydelen. Eller, mulighet og mulighet. Det er kanskje noe jeg må. Men jeg blir i det minste ivaretatt. Men denne planen har med høy sannsynlighet noe med å gjøre at jeg nylig ble utskrevet etter en innleggelse på 5 måneder. Hva slags ferieplaner har du da Eline? Var det ei som spurte meg om i dag. Oi, tenkte jeg. Jeg har jo faktisk ingen planer. Og et par måneder uten planer virker ikke særlig lokkende akkurat»

Kjenner du deg igjen? Be behandleren din om å lage en plan med deg. Kjenner du noen som sliter i perioder? - ikke har så mange venner eller familie? Ring, eller lag en avtale om et treff på en melding. Vis at du bryr deg, for det er det aller viktigste. Meld deg inn i en frivillig organisasjon. Alle har noe å gi. Det finnes alltid muligheter og håp om bedring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags