«Helt uakseptabelt om en lokal politiker omtaler Buchardt som et rasshøl»

Kalt opp: Arthur Buchardt ble kalt opp på sosiale medier. Det er helt uakseptabelt, mener innsender.

Kalt opp: Arthur Buchardt ble kalt opp på sosiale medier. Det er helt uakseptabelt, mener innsender.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNå har vi akkurat hatt oppslag i avisene om mobbing i skolene våre hvor både medelever og voksne er delaktige i mobbing av elever. Ringsaker FrP har tatt dette på alvor og har en interpellasjon om dette på kommunestyremøtet torsdag 7.mars. Helt utrolig når voksne i skolen også er med på mobbingen.

I den digitale verden er det heller ikke noe bedre. Der er det også mobbing dessverre barn/ungdom seg i mellom, sikkert voksne og barn seg i mellom, og voksne seg i mellom. Hva slags forbilder er da voksne for barn og ungdom?

Nå er det tatt opp som sak at en lokal politiker som har hatt en omtale av Buckhardt og omtalt han som et rasshøl. Det er selvsagt helt uakseptabelt. Likeens har rådmannen fått gjennomgå, men jeg vet ikke om det der er ment rådmannen som person eller rådmannsrollen? Det er dessverre ikke noe nytt fenomen at folk blir omtalt slik, så hvorfor har ikke dette blitt tatt opp før? Er det for at det omhandler disse personene? Er helt enig at det er upassende, meget uheldig og ikke folkeskikk å gjøre dette, og det bør det være uansett hvem det gjelder. 

FrP representanter rundt om i landet opplever dette stadig, og noen av våre sentrale politikere er også drapstruet. Har ikke sett at det er så mange som går ut og tar tak i det. Dette er bare som en illustrasjon!

En politiker er å betegne som en offentlig person 24 timer i døgnet året rundt. Da hjelper det ikke om vedkommende sitter å formidler via sosiale medier, andre medier, om man er på jobb, skole, fritidsaktiviteter, er på butikken eller på fest. Du har et ansvar for din oppførsel og handlinger uansett. 

Det som er viktig er at vi alle omtaler andre med respekt og folkeskikk og skiller sak og person. Ikke personangrep! En bør kanskje ha som regel at man ikke legger ut mer på sosiale medier av omtale om andre enn man ville sagt ansikt til ansikt til vedkommende, og selv da holde seg innenfor normale normer for folkeskikk. Hvor seriøs vil man bli oppfattet som ved slik språkbruk? Politikere og folk i lederstillinger må nok ha litt høyere terskel enn folk flest, men husk forskjellen på roller kontra person/personnavn ved omtale!

Husk det er fortsatt lov til å ytre seg og ha sine meninger men gjør det på en respektabel og seriøs måte! 
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags