Det går langt til skogs når Brochmann sier at det er en katastrofe å legge sykehus til Moelv

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arkitekter versus Helse Sør-Øst.

DEL

LeserbrevDet går langt til skogs når arkitekturskribent Gaute Brochmann sier at det er en katastrofe å legge Mjøssykehuset til Moelv.

Ja, en katastrofe! Han sier han forstår at Helse Sør-Øst går inn for å legge hovedsykehuset ved Mjøsbrua når de anser sitt mandat til å ha blikk for helsefaglige vurderinger. Og det er nettopp det det gjelder! Et likeverdig pasienttilbud til alle. Det gjelder ikke byutvikling. Vi skal ha et godt helse- og sykehustilbud for alle i Innlandet og da må sykehuset bygges der flest mulig kan nås på kortest mulig tid. Det er DET saken dreier seg om. Byutvikling kommer lengre ned på lista.

Jeg skjønner ikke at noen kan tro at arkitekters synspunkter er så viktige å vektlegge når det gjelder sykehusstruktur. Enkelte ordførere og aviser henger seg på uttalelser fra disse som om disse sitter med fasitsvaret. Med respekt å melde er meningsytringer fra andre yrkesgrupper og grasrota like mye å vektlegge som det arkitekter og deres skribenter bringer til torgs i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags