Uansvarlig lastebilsjåfør rett i husveggen

RETT I HUSVEGGEN: Det gikk galt på glatta for denne lastebilen i Moelv mandag.

RETT I HUSVEGGEN: Det gikk galt på glatta for denne lastebilen i Moelv mandag. Foto:

Av
DEL

MeningerHvorfor kunne barn mistet livet når det ifølge artikkelen (viser til en artikkel som ikke sto i Ringsaker Blad red.anm.) ikke var noen personskader? Dette er å dra det utover alle fornuftige grenser. Hva er baktanken med å si at barn kunne mistet livet?

Det var ikke det såkalte glatte føret som var årsaken til at sjåføren mistet kontrollen på kjøretøyet og situasjonen, men sjåførens uansvarlighet. Det er alltid sjåførens ansvar å kjøre aktpågivende og varsomt. Det skal undersøkes om sjåføren brukte mobilen eller annet og dermed tok fokus bort fra vegen før utforkjøringen. Lastebilsjåføren bør belønnes med førerkortbeslag i to år, fordi han ikke kjørte etter forholdene. Dersom sjåføren mener han trenger sertifikatet i jobben, så skulle han tenkt på det før han kjørte som han gjorde.

Farevarsel for mye snø? Ynkelig og flaut. Ingen sjåfører i Norge trenger noe farevarsel for mye snø. Alle sjåfører i norge vet at snøen kommer og alle sjåfører lærer på kjøreskolen å kjøre etter forholdene. Holdningen – skal bare – hører ikke hjemme i trafikken. Det må være ynkelig og flaut når slike tåpelige og unødvendige utforkjøringer skjer.

Det må være flaut for dem som foreslår å stenge Bassengveien bare fordi en lastebilsjåfør kjørte av vegen fordi han selv ikke kjørte etter forholdene. Det er ingenting feil med Bassengveien. Feilen ligger hos dem som kjører der. Kommunen sørger for at skadevoldet dekker ev. utgifter til istandsetting av vegbanen til før utforkjøringen. Det ser ut til at huset ligger lavere enn vegen. Dette bør kommunen lære av og ikke tillate bygging av boliger lavere enn vegen noen steder i kommunen. Da unngås slike uhell og mye sløsing med ressurser spares.

At ekteparet Grønbakken kunne stille opp til et intervju viser vel at «sjokket» de mener de fikk, ikke er så alvorlig. Erstatning for skader på hus, bakke, vegetasjon og alle ekstra utgifter og ulemper, som f.eks. midlertidig annet bosted, advokat og annet som påføres ekteparet Grønbakken skal betales av lastebilsjåføren eller dennes arbeidsgiver. Ekteparet må ikke bruke eget forsikringsselskap siden dere ikke er årsak til skaden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags