Lillehammer sykehus, ordførerens løgn og uholdbare argumentasjon

Av
DEL

LeserbrevI GD av 20.4 kommer Lillehammers ordfører, Ingunn Trosholmen, med direkte usanne opplysninger. Hun gjengis i avisa slik:

«Koronasituasjonen bekrefter at Lillehammer sykehus er det mest komplette sykehuset i Innlandet og at det er nettopp dette miljøet Sykehuset Innlandet setter sin lit til når det blir kritisk. Dette er et meget viktig argument inn i sykehusdebatten».

Her drar ordføreren og avisa pandemikortet uten noen form for sannhetsdekning. Det er lettvint å bruke kort, men forutsetningen er at det er dekning. Fusk blir avslørt ganske kjapt. Også her.

Faktum er at Lillehammer sykehus IKKE er det eneste og foretrukne sykehuset som koronapasienter i Innlandet blir sendt til. Alle de fire somatiske sykehusene (Tynset, Elverum, Hamar, Gjøvik og Lillehammer) er rigget for å behandle slike pasienter. Sykehuset Innlandet har endret flere pasientstrømmer mens de har vært i beredskap. Så langt har det vært noen flere koronapasienter på Lillehammer sykehus enn på de andre sykehusene. Det er imidlertid lave tall. Ca 50 koronapasienter totalt har vært fordelt på ALLE sykehusene. Både GD og ordføreren fortier sammenhengen med at flere pasienter fra Lillehammer-området i denne perioden har vært behandlet ved de andre sykehusene. Dette er interne omfordelinger av slike pasientgrupper i en nettverksløsning. Ingen sykehus er slik sett selvforsynt eller uavhengig av andre. Ei heller Lillehammer sykehus! Sammenhengen med framtidig struktur, som GD og ordføreren bringer til torgs, er svært lite relevant. De spesialiserte funksjonene som gir sykehusene ulike særpreg i dag, skal som vedtatt, uansett samles i Mjøssykehuset ved Mjøsbrua.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags