Moria flyktningleir

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den har vært en stor humanitær krise. Noen timer etter brannen nylig da hjemmet til bortimot 13 000 asylsøkere var brent ned, satt jeg og så på TV. Så kom Erna fram og sa at Norge kunne ta 50 av dem. Hva er 50 asylsøkere mot 13 000? Jeg syntes at det var flaut. Hadde hun sagt at 50 var noe de hadde blitt enige om før dette hendte og at de nå måtte ta opp denne saken på nytt, hadde jeg forstått det.

En vet jo hvor vanskelig det kan være innen politikken å bli enige om ting. En skal helst stemme det en har fått beskjed om å stemme, ikke etter egen overbevisning! (Akkurat nå har jeg lest ganske mye om slike ting i legen og politikeren Olav Gunnar Ballo sin bok på vel 500 sider om stortingsliv som kom ut i 2012). De 50 måtte velges ut for at en ikke risikerte at de måtte sendes ut igjen. Det syntes jeg også var flaut, å velge ut tar jo tid. Dette var jo folk som mistet boligen, teltet og det lille de eide. At Erna ville være med å hjelpe til for å få bygget denne leiren opp igjen, syntes jeg også var flaut. Nå burde det vel være tid for å få fordelt disse asylsøkerne i de ti landene som har sagt at de kan ta imot asylsøkere fra Moria? Kan Norge gjøre noe her?

10. desember 1948 vedtok og kunngjorde FNs generalforsamling om Menneskerettighetserklæringen, som jeg mener at Norge har skrevet under på. Den er på 30 artikler. I Norge synder vi vel imot flere av dem. I artikkel 3, heter det: «Enhver har rett til liv, frihet og personlig sikkerhet». Det er mye vondt i verden som vi i Norge ikke kan gjøre noe med. Men mange byer i Norge har sagt seg villig til å ta imot asylsøkere. Bare Bergen alene har jo sagt seg villig til å ta imot 50. At Moria leiren burde avvikles kan det være enighet om, men hvordan? Hellas kan jo ikke klare dette alene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags