Næringslivet på Nes står sammen om legesenteret

NES OG HELGØYA: Mange på Nes og Helgøya er bekymret for framtiden til legesenteret på Tingnes.

NES OG HELGØYA: Mange på Nes og Helgøya er bekymret for framtiden til legesenteret på Tingnes. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNæringslivet på Nes står sammen om legesenteret. Våre bedrifter ligger der matjorda er. Det gjelder både gardsbruk og lokale servicebedrifter. Vi er en del av et landbruksmiljø og våre ansatte er for en stor del bosatt på Nes. Her er vi som alle andre avhengige av gode skoler, barnehager og ikke minst helsetjenester.

Vi bor på en bygd som titusener fra hele Østlandet valfarter til i sommerhalvåret. Her nyter de godt av vakre landskap og spennende tilbud hos våre reiselivsbedrifter. Vi som er ‘fastboende’ næringsliv skal også fungere resten av året. Gode skoler, barnehager, sykehjem og legetjenester er faktisk avgjørende for at folk kan bo og trives på Nes. Noe som igjen gir gode oppvekstmiljø, spennende kulturlandskap og muligheter for reiseliv.

Vi velger å tro at kommunens ledelse og folkevalgte ønsker Nesbygda vel. Spørsmålet er vel heller om de samme har forstått alvoret i at vårt legesenter snart står uten leger. Og det hele står nå og faller på kommunens vilje til å ta tak. Tidligere fastlege Jørgen Bjorvand gjorde i RB på lørdag grundig rede for situasjonen ved Tingnes Legesenter. Bjorvand er også tydelig på hva som skal til fra kommunens side, for å redde den prekære situasjonen.

Problemstillingen er tydelig kommunisert. Løsninger er presentert. Kommunen må handle nå før flere av de ansatte ved Nes Helsesenter søker seg vekk til andre jobber.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags