Pengebruk i «verdens rikeste land»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I «verdens rikeste land» blir vegprosjekter, jernbaneutbygging og bygging av sykehus utsatt i flere tiår på grunn av pengemangel. Når det bygges veger, skal bilistene bidra med finansiering gjennom bompenger. Dette kommer i tillegg til vegavgift og skattepenger.

Muligheten til å få nødvendig helsehjelp for innbyggere med alvorlige diagnoser er heller ikke lenger noen selvfølge. Hvem som skal få tilgang til behandling og dyre medisiner avgjøres i mange tilfeller av et panel sammensatt av fagpersoner, som har fått denne tunge oppgaven.

Minstepensjonistene sultefôres og har heller ikke i årets budsjett fått noe påslag, snarere tvert imot. Denne gruppen har lite pressmidler til rådighet, men det kunne muligens ha hjulpet hvis alle minstepensjonister hadde stemt riktig ved neste valg. Når vi ser at milliarder av kroner i statsbudsjettet planlegges brukt til høyst tvilsomme formål både i og utenfor Norges grenser, er det enda større grunn til å være både fortvilet og forbannet.

Over 2 milliarder kroner per år i 10 år vurderes nå brukt til et prosjekt tilsvarende «månelandingen på Mongstad», som kostet oss omkring 10 milliarder kroner.

Bistandsbudsjettet har i år fått en oppsving, slik at det har økt med 1,4 milliarder kroner til den nette sum av 39,2 milliarder. Over 100 millioner kroner av våre skatte- og oljepenger går altså hver eneste dag, året rundt, ut av landet til bistand til over 100 land på kloden. Store deler av disse pengene kommer heller aldri fram til dem de er ment for. Det er mange eksempler på at despoter og ledere har skodd seg godt på norske bistandsmidler og at penger som renner ut, også går til andre fullstendig meningsløse formål.

Det er noe som er riv ruskende galt når politikerne godtar og støtter ordninger som innebærer at våre skatte- og oljepenger bl.a. finansierer luksuslivet til korrupte ledere og de som har mest i andre land på bekostning av egne innbyggere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags